2015. május

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
Újabb hazai forduló
Újabb hazai forduló
Az utolsó előtti hazai fordulón a Vác látogatott Mosonszolnokra. A rájátszás egyik legnehezebb mérkőzése várt az MKC-re.
0-0 a második helyezett ellen
0-0 a második helyezett ellen
0:0-s döntetlent játszott a Futura Mosonmagyaróvár a Győri ETO FC csapatával. A játéknap előtt a tabella második helyén álló győriek számítottak a mérkőzés favoritjának az NB3 25. fordulójában. A több száz néző nagy taktikai küzdelmet láthatott, ám gólt végül nem hozott a találkozó.
Demjén Ferenc a majálison
Demjén Ferenc a majálison
Az idei évben két színpadon előadásai közül választhattak a nézők. Az első nap sztárvendége Demjén Ferenc volt.
MSZP sajtótájékoztató
MSZP sajtótájékoztató
A május elsején az MSZP helyi szervezte ismertette azt a tizenkét pontot, amit a parlament elé szeretne terjeszteni. A sajtótájékoztatón részt vett Gőgös Zoltán a párt elnökhelyettese, illetve Nagy Frigyes korábbi földművelődésügyi miniszter.
Helyi táncegyüttesek, zenekarok a majálison
Helyi táncegyüttesek, zenekarok a majálison
Az idei majális első részében a gyermekprogramok voltak. Délután pedig a helyi táncegyüttesek léptek a színpadra.
Elkezdődött a 2015-ös érettségi időszak
Elkezdődött a 2015-ös érettségi időszak
Május 4-én elkezdődött az érettségi vizsgidőszak. A középiskolások ma magyar tudásukról adtak számot. A teszt két részből állt. Az első rész a szövegértés volt. Ezt követően a szövegalkotási feladatközül választhattak a diákok.
A Katasztrófavédelem hírei
A Katasztrófavédelem hírei
Egy árokba hajtott autóhoz vonultak a katasztrófavédelem egységei április 28-án, az 1-es főúton Kimlénél. A balesetben egy fő könnyebben megsérült. Este pedig a vihar leszakított egy faágat Várbalogon. Mosonszolnokon pedig májusfaállítás közben egy gázvezetékbe vágtak kéziszerszámmal. A helyszínen szintén a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók segédkeztek.
Tájsebészet Mosonmagyaróváron
Tájsebészet Mosonmagyaróváron
A jó idő beköszöntével különböző programokkal tisztítja meg városunkat a helyi önkormányzat. Több mint 10 éve tartozik ezek közé a Tájsebészet. Az 5 millió forintból megvalósuló akció során a szemét szedés mellett a köztereket és parkokat is elrendezi a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.
Horgászszabályok
Horgászszabályok
A jó idő megjelenésével egyre több horgásszal találkozni a vízpartokon. Mosonmagyaróváron is több horgász egyesület működik. A pecázást azonban a Magyar Országos Horgász Szövetség szabályozza. A kötelezettségeken minden egyesület saját belátása szerint szigoríthat.
Vételi ajánlat, hogy bővülhessen a bölcsőde
Vételi ajánlat, hogy bővülhessen a bölcsőde
A most még üresen álló, Aranyossziget utcai ingatlanra tett vételi ajánlatot a helyi önkormányzat. Az épületet pályázati forrásból vásárolná meg a város. Ezt követően pedig a mosoni Micimackó Bölcsőde bővülését szolgálná.
Bővítik a mosoni temetőt
Bővítik a mosoni temetőt
Bekerítette a mosoni temető új területét a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. A beruházással nem csak a temető bővül, hanem az évek óta tartó illegális szemétlerakást is megszünteti.
RockSzombat
RockSzombat
A majális második estéje a RockSzombat volt, a szervezők a rockzene szerelmeseinek kedveztek. Számos helyi, illetve környékbeli együttes mellett az est főzenekara a debreceni Tankcsapda volt.
TeSzedd
TeSzedd
(Idén is csatlakozott városunk a nemzetközi TeSzedd akcióhoz. A szemétszedési programra a város összes iskolája mellett civil szervezetek is jelentkeztek. Eddig több mint kétezren résztvevőre számítanak. Május 15-én az intézmények, 16-án pedig a civil szervezetek tisztítják meg városunkat
Ukrán néptánc Mosonmagyaróváron
Ukrán néptánc Mosonmagyaróváron
A 75 éves VIRSKY 15 év után ismét Magyarországon járt. Az Ukrán Állami Népi Együttes hazájuk sajátos néptáncát mutatta be a mosonmagyaróvári közönségnek. A közel 100 főből álló társulat már több mint 60 országban szerepelt.
Ma volt a matematika érettségi
Ma volt a matematika érettségi
A mai nap matematikából érettségiztek a diákok. Holnap pedig a történelem következik. Mosonmagyaróvár középiskoláiban 382 tanulót bocsátottak a pedagógusok vizsgára, illetve jelentkeztek, hiszen a felviteli eljárást is helyettesíti az érettségi. Vannak olyanok is, akik a jobb eredmény reményében újra próbálkoznak.
Jövő hétvégén érkeznek a veterán autók
Jövő hétvégén érkeznek a veterán autók
Jövő hétvégén ismét a veterán autóké lesz a főszerep városunkban. Mosonmagyaróvár ad otthont ugyanis a 13. Pannonia Carnuntum Old Timer Rallye egyik állomásának. A nemzetközi találkozóról ma délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.
Adomány a mentőknek
Adomány a mentőknek
Két gyermek defibrillátor elektródával, két matraccal, illetve egy KED mellénnyel gyarapodott a Mosonmagyaróvári Mentőállomás. A mindennapokhoz szükséges eszközöket helyi adományozók segítségével szerezte be a Szent Kristóf Mentőalapítvány.
Duális képzés
Duális képzés
Mosonmagyaróváron 2013 óta működik duális képzés a Hunyadiban. A program segítségével a diákok az elméleti képzés mellett megfelelő szakmai felkészítésben is részesülnek. A tanulók így nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni szakmájukban, mivel rendelkeznek szakmai tapasztalatokkal.
Programajánló
Programajánló
Ismét összegyűjtöttük Önöknek a Flesch Károly Nonprofit Kft. rendezvényeit.
Évzáró Mackósok
Évzáró Mackósok
Rendhagyó módon zenés műsorral várták az édesanyákat a Bóbita Óvoda nagycsoportosai. A Fehér Lóban tartott ünnepség egyben az évzáró is volt. A produkció végén az anyukák mellett az édesapákat is felköszöntötték az óvodások.
Testeületi ülésről
Testeületi ülésről
Soron következő ülését múlt hét csütörtökön tartotta Rajka képviselő-testülete. Főként költségvetési és fejlesztési kérdésekben tárgyaltak. Kiss Vince polgármestert telefonon kérdeztük meg, hogy milyen fontosabb döntések születtek.
Dugók a városban
Dugók a városban
Országszerte így városunkban is komoly gondot okoz a megnövekedett forgalom. Mosonmagyaróvárt a jó földrajzi fekvése miatt érinti a probléma. A tranzitforgalom mellett sokan ingáznak nap mint nap Ausztriába. Másrészt viszont az elmúlt években jelentősen nőtt a város lakossága valamint egyre több családban két autót is használnak.
Adóbevaalás idény- és alkalmi munka után
Adóbevaalás idény- és alkalmi munka után
Közeledik a személyi jövedelem adóbevallás leadásának határideje. Május 20-ig kell benyújtani a NAV-nak a kitöltött nyomtatványokat. Azoknak is kell adóbevallást készíteniük, akik alkalmi és idénymunkát vállaltak 2014-ben.
25 éves a Kühne Nyugdíjasklub
25 éves a Kühne Nyugdíjasklub
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Kühne nyugdíjas klubja. A szervezetet a gyár egykori dolgozói alapították. A társaság azért jött létre, hogy az idős emberek közösségben legyenek, jól érezzék magukat. Így ugyanis szerintük nem szigetelődnek el a külvilágtól.