2015. június

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
A Katasztrófavédelem hírei
A Katasztrófavédelem hírei
A múlt heti esőzés szerencsére nem okozott több munkát a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltóknak. Az egységet a Báger tóhoz, valamint Jánossomorjára riasztották az elmúlt egy hét alatt.
Ezúttal nem a pályán bizonyítottak
Ezúttal nem a pályán bizonyítottak
A Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény udvarán hét fát ültettek a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club részvételével. Az idősek otthona lakói örömmel fogadták a sportolókat. Az egyesület nem csak a pályán, hanem a mindennapokban is szerepet kíván vállalni város életében.
Helyi televíziók találkozója
Helyi televíziók találkozója
A múlt héten tartotta tavaszi találkozóját a Helyi Televíziók Országos Egyesülete. A szombathelyi összejövetelen fórumot szerveztek a Médiahatóság képviselőivel, megtartották az esedékes közgyűlést, és a szerkesztők egy másfél napos képzésen vehettek részt. A több mint 70 tagot számláló szervezetnek tagja a Mosonmagyaróvári Városi Televízió is.
Frontok hatása a szervezetünkre
Frontok hatása a szervezetünkre
A tavaszi változékony időjárás nem csak a mezőgazdaságot befolyásolhatja. Az emberi szervezetre is hatást gyakorol. A hideg- és melegfront a szív- és érrendszeri panaszokat erősítheti. Sőt, a szülés időpontját is befolyásolhatja.
Változott a parkolás a magyaróvári belvárosban
Változott a parkolás a magyaróvári belvárosban
Hamarosan fizetni kell a parkolásért a magyaróvári belvárosban. A helyi rendelet módosítását legutóbbi ülésén fogadta el a képviselő-testület, és június 1-vel hatályba is lépett. A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a héten kezdi meg a változásokkal kapcsolatos munkát. Így előreláthatólag július elsejétől kell fizetni az új parkolóövezetekben.
Szurkolói találkozó
Szurkolói találkozó
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szombaton szurkolói találkozót tartott. Az eseményre érkezett 150 rajongó megteremtette a sportcsarnokban megszokott hangulatot - ezúttal szabad téren.
Utolsó hazai mérkőzés
Utolsó hazai mérkőzés
A szezon utolsó hazai mérkőzését játszotta a hétvégén a Futura Mosonmagyaróvár. Az ellenfél a dobogó harmadik helyén álló, 10 meccs óta veretlen Diósd csapata volt.
Testületi ülés Dunakilitin
Testületi ülés Dunakilitin
15 napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén Dunakiliti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. A képviselők döntöttek többek között a 2015-2016-os nevelési év kezdésének támogatásáról, telkek eladásáról, valamint a községi weboldal fejlesztéséről.
Hősök napja
Hősök napja
Május utolsó vasárnapja a Hősök napja. Azon férfiak és nők előtt tisztelgünk, akik életüket adták a hazáért. A mosonmagyaróvári Honvéd Hagyományőrző Egyesület az óvári temetőben hajtott fejet az elesettek emléke előtt.