2015. december

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
Táncszínház-bérlet
Táncszínház-bérlet
Tánc Színház Varázslat címmel indít új bérletet a Flesch Károly Kulturális Központ. Az előadás sorozatban három produkció szerepel. A történeteket pedig az ExperiDance kelti életre a megújult színpadon.
Postai csomagfeladás
Postai csomagfeladás
Már csak három hét van szentestéig. Ezekben a hetekben nem csak a boltok, hanem a posták forgalma is megnövekszik. A feladó több mindent megtehet azért, hogy időben megérkezzen a küldemény. A tapasztalatok szerint a legfontosabb a pontos címzés.
Energetikai előírások változása
Energetikai előírások változása
Minden épülő és már megépült ingatlanhoz kötelező a megfelelő energetikai tanúsítvány kiállítása. Ezt egyebek mellett az épület hőszigetelése, a fűtési rendszer fejlettsége valamint a megújuló energia használata alapján számolják ki. 2016. január elsejétől szigorítanak a feltételeken. 2018-ra pedig a hővezetési feltételekkel kapcsolatos előírások is változnak.
Bankkártyás fizetés
Bankkártyás fizetés
Nincs joga a kereskedőnek, hogy alacsony összegnél visszautasítsa a bankkártyás fizetési módot. A pénzintézetek pedig szerződésben meg is tiltják partnereiknek, hogy alsó értékhatárt szabjanak a kártyás vásárlásnál. Ennek ellenére többször találkozhat a fogyasztó azzal, hogy bizonyos összeg alatt csak készpénzt fogadnak el a boltok. Ebben az esetben panaszt tehet a vásárló.
Ergométeres bajnokság
Ergométeres bajnokság
Tegnap több mint 70 sportoló és szakember vett részt a IV. Mosonmagyaróvári Ergométeres versenyen és Paraevezős Konferencián. A Fehér Ló Közösségi Házban megtartott rendezvényen délelőtt a sérült sportolók versenyeztek, délután pedig a szakma adott betekintést a háttérmunkába.
Programajánló
Programajánló
December havába lépve egyre több rendezvény lesz a városban is. Most hét végén érkezik a Mikulás, aki nem csak ajándékot, hanem több programot is hoz majd a gyerekeknek. Hétvégi ajánlónk következik
Sajtótájékoztató
Sajtótájékoztató
„A családi ezüst értékesítése” címmel tartott sajtótájékoztatót az MSZP Mosonmagyaróvár és Környéke Szervezete. Kovács Tamás több kérdést is megfogalmazott a Panta Aqua Zrt. értékesítésével kapcsolatban. A képviselő főként az ajánlattevői vállalások, valamint a veszteség felelőse után érdeklődne.
Sajtótájékoztató
Sajtótájékoztató
Az Orbán-kormány utáni időszakra vonatkozó terveit ismerteti országszerte Gyurcsány Ferenc programja. A Demokratikus Koalíció elnöke „Sokak Magyarországa” címmel fogalmazta meg főbb pontjait, amelyeket Mosonmagyaróváron Varju László alelnök mutatott be egy sajtótájékoztatón. Ábrahám Tivadar, a párt helyi képviselője pedig a néhány nappal ezelőtt eladott Panta Aqua Zrt.-vel kapcsolatban a felelősségre vonás kérdését vetette fel.
Közvilágítás
Közvilágítás
Az elmúlt időszakban Mosonmagyaróvár több pontján nem világított egy-egy kandeláber, másutt pedig egész szakaszok maradnak sötétben estéről estére. A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. csak a pontszerű javítást végzi el. Ha egymás után több lámpa nem világít az utakon, akkor már az EON felel a megoldásért. A VÜF Kft. már megkezdte a meghibásodott lámpatestek javítását.
Testületi Levélen
Testületi Levélen
Hétfőn tartotta soron következő ülését Levél község képviselő-testülete. A napirenden 16 pont szerepelt. Főként adózási kérdésekről döntöttek a tanácskozáson.
Közterületi alkoholfogyasztás
Közterületi alkoholfogyasztás
A közterületi rendre vonatkozó lakossági bejelentések jelentős része a közterületen történő alkoholfogyasztással összefüggésben fogalmazódik meg. Ennek megoldására egy rendeletet alkotott Mosonmagyaróvár képviselő-testülete.
Bolyais Advent
Bolyais Advent
A Bolyai iskola minden évben adventi hangversennyel kedveskedik a szülőknek. A magyaróvári templomban idén is műsort adtak a hangszeren tanuló növendékek, néhány produkcióban pedig együtt zenéltek diákok és tanárok. Az iskola Angyalkórusában ezúttal több mint 100 gyermek énekelt karácsonyi dalokat.
Városi véradás
Városi véradás
Ahogy arról már a tegnapi híradónkban is beszámoltunk: november 30-án és december 1-jén tartották a városi véradást. Ezúttal nem a városközponti kulturális központban, hanem a mosoni Fehér Ló Közösségi Házban várták a véradókat.
Testületi ülés Dunakilitin
Testületi ülés Dunakilitin
Több, a jövőt érintő fontos kérdésről is döntöttek Dunakilitin a legutóbbi testületi ülésen. Nem változik például az iparűzési adó, de egységes idegenforgalmi adót vezetnek be.További részletekről a polgármestert, Kovács Andor Tamásnét kérdezzük telefonon
Testületi ülés Rajkán
Testületi ülés Rajkán
Testületi ülés volt Rajkán is. Itt az adózással kapcsolatos kérdésekre koncentráltak leginkább a képviselők. Részletek Kiss Vince polgármestertől.
Sajtótájékoztató
Sajtótájékoztató
Tegnap délután zárt ajtók mögött döntött a képviselő-testület a Panta Aqua Zrt. eladásáról. A megegyezés feltétele volt, hogy az eddigi munkahelyeket megtartsák, az évek alatt kialakított brand pedig megmaradjon. A következő három évben a befektető 90 millió forintot fizet vissza 113 millió forintos tartozásából az önkormányzatnak.
Épül a sportcsarnok
Épül a sportcsarnok
Folyamatosan dolgoznak a kivitelezők a sportcsarnokon. Ma egy újabb fázishoz érkeztek a munkálatok: az éjszaka szállították ugyanis az építkezés helyszínére a 33 méter hosszú gerendákat.
Diplomaosztó az egyetemen
Diplomaosztó az egyetemen
A decemberi diplomaosztó alkalmából gyűlt össze a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara az ünnepi kari tanácsülésére. Az óvári egyetem 2008-ban ünnepli fennállásának 200. évfordulóját.
Influenza előtti oltás
Influenza előtti oltás
Bár jelenleg még nincs influenza járvány, az ÁNTSZ azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy még decemberben érdemes beadatni a betegség elleni vakcinát. Így még időben kialakulhat a védettség.
Több helyszínt is felkerestek a Junior kézilabdások
Több helyszínt is felkerestek a Junior kézilabdások
A bajnoki szezonban most nincsenek mérkőzések. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosai így részt vesznek az adventi készületben. A juniorok pénteken felkeresték a Naposházat.
Programajánló
Programajánló
Pénteken kezdődik az Adventi hétvége. A Magyar utcai rendezvénysátorba változatos programokkal várják a szervezők a városlakókat és az idelátogatókat.