2015. december

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
Fradi busz
Fradi busz
Különleges szereplője volt a mosonmagyaróvári Adventi Vásárnak vasárnap délután. Magyarország legnépszerűbb sport egyesületének promóciós minibusza látogatott városunkba. A Ferencvárosi Torna Club a Magyar utcán is nagy hangsúlyt fektetett a vidéki szurkolók igényeinek kielégítésére.
A Sattler-alapítvány hangversenye
A Sattler-alapítvány hangversenye
Igazi zenei csemegében részesültek azok, akik elfogadták a Sattler János Alapítvány invitálását. A magyaróvári plébániatemplomban Korcsolán Orsolya hegedű- és Sugár Gergely kürtművész egy zenei kalandozásra vitte a hallgatóságot, akik évszázadokat és kontinenseket barangoltak be röpke egy óra alatt.
Téli tárlat
Téli tárlat
A karácsony közeledtét a Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület évzáró kiállítása is jelzi. A Téli tárlat főként a tagok grafikáiba, festményeibe és kisplasztikáiba enged bepillantást. Az egyesület 2015-ben is többször eljutott alkotásaival a határon túlra is.
Karácsony és Szilveszter
Karácsony és Szilveszter
Az elmúlt két évben jelentősen növekedett azoknak a száma, akik a wellness szállodák szolgáltatásait választják az ünnepek alatt. Bár a karácsonyt legtöbben még mindig otthon tartják, azonban szilveszterkor és a két ünnep közötti időszakban telt házzal üzemelnek a hotelek.
Téli kupa
Téli kupa
Vasárnap közel 250 utánpótlás­labdarúgó vett részt az MTE TÉLI KUPÁN. A MOGAC­ban megtartott eseményen korcsoportonként mérték össze tudásukat a meghívott csapatok. A színvonalas mérkőzésekről a gyerekek, a kiváló hangulatról pedig a népes szurkolósereg gondoskodott.
Testületi ülés
Testületi ülés
Ma délután három órára hívta össze a város képviselőit Árvay István. Az év utolsó testületi ülésén vitatták meg a városi tulajdonú cégek üzletei terveit. Zárt ajtók mögött döntöttek arról, hogy a beérkezett javaslatok alapján ki kapja meg a városi kultúra és a sportdíjat.
Polgári esték
Polgári esték
Tegnap tartották a Polgári esték rendezvénysorozat második előadását. A szónok ezúttal Pápai Lajos volt. A győri megyéspüspök elődjét, Apor Vilmost mutatta be a hallgatóságnak.
Sportolás télen
Sportolás télen
A téli időszak próbára teszi szervezetünket. A legyengült immunrendszert könnyebben támadják meg a baktériumok. A vitaminok és a megfelelő táplálkozás mellett a rendszeres testmozgásnak is kiemelten szerepe van az egészségmegőrzésben.
Német karácsony
Német karácsony
A Móra Iskola diákjaival közösen tartotta karácsonyi műsorát a mosonmagyaróvári Német Nemzetiségi Önkormányzat. Az előadásban német és magyar nyelvű versek és dalok csendültek fel.
Ünnepi nyitvatartás
Ünnepi nyitvatartás
Karácsony környékén változik a hivatalok és a szolgáltatók ügyfélfogadási rendje. Összegyűjtöttük az elkövetkezendő napok fontosabb helyi vonatkozású nyitvatartásait.
Flesch projektzáró
Flesch projektzáró
2016. január 2-án megújult külsővel, belsővel és új szolgáltatásokkal várja a város és a járás lakóit a Flesch Károly Multifunkciós Kulturális Központ. Az Agóra pályázaton 100%-os támogatással, 615 millió forintból újulhatott meg az épület. A projektzáró rendezvényt ma tartották.
Irgalmasság szentéve
Irgalmasság szentéve
Április 11-én hirdette meg Az irgalmasság arca kezdetű bullájával az Isteni irgalmasság szentévét Ferenc pápa. A katolikus egyházfő szándéka szerint a keresztény nép a Jubileum ideje alatt az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről kell elmélkedjen. Tegnap délelőtt Rómában kitárult a Szent Péter bazilika jubileumi kapuja, este pedig a Magyaróvári Egyházközségben is ünnepélyes szentmisével nyitották meg a szentévet.
Külföldi ösztöndíjak
Külföldi ösztöndíjak
2013-ig Erasmus, ma azonban már Erasmus+ néven nyújt lehetőséget külföldi tapasztalatszerzésre az Unió felsőoktatási ösztöndíj rendszere. A hallgatók nem csak tanulóként mehetnek a határon túli partner intézményekbe, hanem a diplomához szükséges szakmai gyakorlatot is elvégezhetik ott.
Mikulás az időseknél
Mikulás az időseknél
Mintegy 100 ellátott vett részt tegnap délután az Aranykor Idősek Otthonának Mikulás ünnepségén. A közös éneklés mellett a Gyermekek Átmeneti Otthonának lakói is műsorral készültek a szépkorúaknak. A Mikulás is ellátogatott az idősekhez.
Trükkös tolvajok
Trükkös tolvajok
Gyanútlan autósokat állítanak meg, majd lopják el értékeiket az autópályákon a tolvajok. Általában az egyedül utazókat és a kis forgalmú pihenőket célozzák meg az elkövetők, akik EU-s rendszámú autókkal közlekednek.
Horvát advent
Horvát advent
Hagyományos adventi találkozóját tartotta szombaton a Mosonmagyaróvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat. A Fehér Ló Közösségi Házba a térség horvát együttesei és énekkarai hozták el az ünnepi hangulatot.
NAV-ellenőrzések
NAV-ellenőrzések
December 31-ig tart a Nemzeti Adó és Vámhivatal téli ellenőrzéssorozata. A következő hetekben a forgalmas helyeken, így a piacokon, az adventi vásárokon és a bevásárlóközpontokban tartanak szemlét az adóellenőrök. Ha valaki elmulasztja a nyugtaadást vagy nem jelenti be alkalmazottját, akár 1 millió forintos bírságra is számíthat.
Felújították a Sattler-sírt
Felújították a Sattler-sírt
Idén márciusban alakult meg a Dr. Sattler János Alapítvány. A szervezet fő feladatának az egyesített város első vezetője emlékének ápolását tűzte ki. Elsőként névadójuk sírhelyét újították fel.
Városi Mikulás-ünnepség
Városi Mikulás-ünnepség
A Flesch Károly Kulturális Központ felújítása miatt idén a Fehér Ló Közösségi Házba várták a városi gyermeksereget. Kézműves-foglalkozással és színdarabbal készültek a Mikulás érkezésére, aki idén sem érkezett üres kézzel.
Mikulásváró délelőtt
Mikulásváró délelőtt
Ünnepi kézműves foglalkozás várt a gyermekekre a Fehér Ló Közösségi Házban. Gyertyatartót, ablakdíszeket és más karácsonyi tárgyakat készítettek a kreatív kezűek.
Dalos kézműveskedés
Dalos kézműveskedés
Közös ünnepvárást szervezett a Mofém Körzeti Lakosok Egyesülete. A Fekete iskola udvarán mézeskalács, sült gesztenye és más édességek várták az odaérkezőket. A Mofém Fúvószenekar pedig karácsonyi dallamokkal tette még hangulatosabbá a délelőttöt.
Évértékelő a Mozgáskorlátozottak Egyesületénél
Évértékelő a Mozgáskorlátozottak Egyesületénél
Megtartotta évértékelő közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete. A közösség évente többször szervez kirándulásokat, kulturális programokat, valamint egészségügyi előadásokat, amelyeken hasznos tanácsokat kapnak a sérüléssel élők. Az egyesület jövőre ünnepli fennállásának 35.évfordulóját
Mikulás az MTE pályán
Mikulás az MTE pályán
Az idei szezontól kezdve már a 13 éves kor alattiak is rúghatják a bőrt az MTE 1904-nél. A csapatok saját korosztályuknak megfelelően lépnek a pályára heti több alkalommal. A legutóbbi edzésükön azonban meglepetés fogadta az ifjú sportolókat, a Mikulás ugyanis a sportpályára is ellátogatott.
Versmondó verseny
Versmondó verseny
Évek óta megszervezi területi versmondó versenyét a Móra iskola. Ezúttal is a városi és a környékbeli iskolákból is szép számmal érkeztek felső tagozatosok.