2015. december

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
Jótékonysági hangverseny
Jótékonysági hangverseny
Évről-évre jótékonysági estet szervez a Fehér Ló Közösségi Ház a Máltai Szeretet Szolgálattal közösen. Idén is a főként az épületben működő csoportok adtak műsort. A belépőjegyek árából pedig ez alkalommal a Mosoni Egyházközség által támogatott szociálisan rászorulókat segítették a vendégek.
Hajnali szentmise
Hajnali szentmise
Az egykori Habsburg-birodalom területén volt szokásban advent idején a hajnali szentmise. Ezt a hagyományt városunkban is tartják a katolikus hívek. A korai kelés egy áldozat, a karácsonyi készülődés fontos eleme, amely meghozza gyümölcsét a mindennapokban.
Csőbombával fenyegetett
Csőbombával fenyegetett
Péntek délután lezárták a Lajta Lakókert egy részét. A rendőrség ügyeletére a délutáni órákban érkezett a bejelentés, hogy ismeretlen személyek egy mosonmagyaróvári lakos gépjárművére egy robbanószerkezethez hasonló eszközt helyeztek el. A tűzszerészek megérkezéséig a helyi járőrök biztosították a helyszínt. Tóth Gabriellát, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjét telefonon kérdeztük az esetről.
Rendkívüli testületi ülés
Rendkívüli testületi ülés
Ma délután két órára hívta össze a város képviselőit Árvay István polgármester. Mivel üzleti érdekekről is szó esett, ezért zárt ülésen tárgyalták a képviselők a Panta Aqua Zrt. megvételére tett ajánlatot. Korábban a tulajdonos önkormányzatok csődeljárást kezdeményeztek. Ez idő alatt részben a hitelezőkkel próbáltak megegyezni, másrészt befektetőt kerestek. Most egy olyan ajánlatot és szerződéstervezetet dolgozták át, hogy az megfeleljen az önkormányzatokra vonatkozó hatályos jogszabályoknak. A testület döntése értelmében az önkormányzat átruházza részvényeit a befektetőre. Ezzel egy eredménytelen csődegyezséget követő felszámolási eljárást előznének meg, amely a legrosszabb forgatókönyv lenne.
Műfüves pálya épül
Műfüves pálya épül
Több mint 13 millió forintból alakítottak ki új műfüves pályát a Fekete iskola ipartelepi intézményében. A beruházás megvalósítására az MLSZ pályázatának keretein belül került sor.
Nyugdíjasegyetem
Nyugdíjasegyetem
Advent és Karácsony volt a legutóbbi Nyugdíjasegyetem témája. Bodó Zoltán magyaróvári római katolikus plébános az idő fontosságáról beszélt előadásában.
Karácsony a Pillangó Óvodában
Karácsony a Pillangó Óvodában
A Pillangó Óvodába járó gyermekek is megörvendeztették szüleiket. Pásztorjátékot adtak elő, angolul énekeltek és táncoltak. A jóság jutalma sem maradt el: a gyermekek az itt feldíszített karácsonyfa alatt is találtak maguknak ajándékot.
Jótékonysági kézilabdamérkőzés
Jótékonysági kézilabdamérkőzés
A hétvégén barátságos találkozót tartott az MKCSE és a Győri AUDI ETO KC. A mérkőzéssel a két együttes a helyi kórházat támogatta.
Újévi köszöntő
Újévi köszöntő
Dr. Árvay István polgármester újévi köszöntője
Hangolódjon ránk!
Hangolódjon ránk!
Kísérleti jelleggel immár digitálisan is elérhető a Mosonmagyaróvári Városi Televízió a Vidanet hálózatán! Keresse a 106-os csatornán!
Falukarácsony Levélen
Falukarácsony Levélen
Minden vasárnap más-más civil szervezet a házigazdája az adventi hétvégének Levélen. A negyedik vasárnap a település apraja-nagyja együtt ünnepelt előbb a kultúrházban majd a községháza előtti teret megtöltve.
Adventi hétvége
Adventi hétvége
A Lajta Néptánc Együttes, a Kislaptáros Zenekar, valamint Herckzu Ági és a Banda lépett színpadra a Magyar utcán az Adventi hétvégén szombat délután. A hagyományőrző együttesek tradicionális előadásokkal, adventi dalokkal készültek.
Szeretetkalács
Szeretetkalács
Vasárnap tartották a Szeretetkalács ünnepséget. Az Adventi hétvége immár hagyományos jótákonysági akciójában a Szent György Lovagrend helyi szervezete már több mint száz méter kalácsot osztott ki.
Vasárnapi koncert
Vasárnapi koncert
Vasárnap este egy jazzkoncerten hangolódhattak karácsonyra azok, akik kilátogattak a Magyar utcai rendezvénysátortba.
Adventi vásár
Adventi vásár
Idén is karácsonyi vásárral várták az érdeklődőket a Magyar utcán. A Téli fesztivál november 27-én nyitotta meg kapuit, most hétvégén pedig játszóház várta a gyermekeket.
Karácsonyfatrendek
Karácsonyfatrendek
Van, aki az ár alapján választ karácsonyfát, van akinek otthona szab határt. A fenyőárusok azonban mindenkinek tudnak segíteni a választásnál. Akármilyen fát is keressünk fontos, hogy próbáljuk meg időben megvásárolni, és figyeljünk arra, hogy frissen vágott legyen.
Ünnepi készülődés a Hildegárdban
Ünnepi készülődés a Hildegárdban
Az adventi időszak teljes négy hetében tartottak programokat a kicsiknek a Hildegárd óvodában. A hagyományoknak megfelelően, idén is különleges előadással készültek az óvónők. Árnyjátékot mutattak be az ovisoknak.
Ajándékozás Karácsonykor
Ajándékozás Karácsonykor
Idén is csak a képzelet és a pénztárca szabhat határt a karácsonyi ajándékozásnak. A boltok széles választékkal várják a vásárlókat. Legtöbben a gyermek- és társasjátékokat keresik, valamint ebben az évben is nagy a kereslet a könyvek iránt.
A zeneiskola karácsonyi koncertje
A zeneiskola karácsonyi koncertje
A Mosonyi Mihály Zeneiskola legjobb növendékei mutatták meg tehetségüket a Fehér Ló Közösségi Házban. A diákok sokat készültek a koncertre, amelyet különleges előadásokkal színesítettek.
Gyermekek karácsonya
Gyermekek karácsonya
A város általános iskoláinak hátrányos helyzetű diákjai vettek részt az önkormányzat által szervezett karácsonyi műsoron. A város évről-évre kedveskedik a rászoruló tanulóknak. Az ünnepség végén csomagokat osztottak ki a gyerekeknek.
Szépészeti bemutatóóra
Szépészeti bemutatóóra
Ma reggelre várták a Móra iskola egyik negyedikes osztályát a Hunyadi szépészeti gyakorlótermébe. A szakképző sokféle módon mutatja be azokat a szakmákat, amelyeket itt lehet tanulni. Ezúttal a szépészeti szakmákat tanulók várták a kisdiákokat.
Adománygyűjtés az Adventi vásáron
Adománygyűjtés az Adventi vásáron
Pénzbeli támogatást, tartós élelmiszereket, ruhaneműket és tisztálkodó szereket várnak elsősorban a Lions Club és a Rotary mosonmagyaróvári szervezetei a Magyar utcai karácsonyi vásáron. Az Ipartestület a tagjai által létrehozott alapítvány javára várja az anyagi, valamint a természetbeni felajánlásokat egészen december 23-ig.
Búvárkarácsony
Búvárkarácsony
A legtöbb cég és civil szervezet szervez év végi kötetlen találkozót. Gyakran megajándékozzák egymást. Az egyik térségbeli búváregyesület tagjai is együtt ünnepelnek, sajátos módon.
Kisállatok télen
Kisállatok télen
Télen nem csak mi emberek, de kedvenceink is könnyen megfázhatnak. Fontos, hogy odafigyeljük rájuk, hiszen súlyosabb esetben akár ki is hűlhetnek. Amint betegség jeleit látjuk rajtuk, azonnal forduljunk állatorvoshoz.