2015. november

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
Nyílt nap a Katasztrófavédelemnél
Nyílt nap a Katasztrófavédelemnél
Évente egyszer a Katasztrófavédelmi Kirendeltségen tart véradást a Vöröskereszt Területi Szervezete. A tűzoltók mellett több városlakó és a hivatali, rendészeti szervek képviselői vesznek ezen részt. A tűzoltólaktanyában ilyenkor egy nyílt nappal kötik egybe az akciót. A véradók így megtekinthetik a padláson nyílt tűzoltó-kiállítást, valamint egészségügyi tanácsokat kaphatnak szakemberektől.
A sport a tiéd
A sport a tiéd
„A Sport Legyen a Tied!”. Ez a mottója az Emberi Erőforrások Minisztérium országos programsorozatának. Ennek keretén belül hazánk 1100 intézménye vehetett át sportágspecifikus eszközöket. Mosonmagyaróváron az Ujhelyi iskola atlétikai csomagot kapott. Tegnap délután pedig az atlétika és a sportlövészet világába is bepillantást nyertek a diákok.
Egyházközségi bál
Egyházközségi bál
Főként közösségteremtő szándékkal szervezte meg első bálját a ’90-es évek elején a Mosoni Egyházközség. Már a kezdetektől megfogalmazódott az is, hogy a bevételt jótékony célokra fordítsák. A süteményvásárral és a tombolával az egyedül élő időseket és a szociálisan rászorultakat támogatják a bálozók.
Erzsébet téri vigalom
Erzsébet téri vigalom
Öt éve rendezi meg az Erzsébet téri vigasságokat a Gondoskodás Alapítvány. A mosoni piacnál tombola, forralt bor és pörkölt várta a vendégeket, akik a felajánlott összegből a rászorulókat támogatták. A Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény, valamint a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ ellátottjainak Mikulás ünnepségét teszik szebbé az adományból. Idén több mint fél millió forintot gyűjtött össze az alapítvány.
25 éve alakult újra a cserkészcsapat
25 éve alakult újra a cserkészcsapat
Negyedévszázada alakult újjá a 70. számú Széchenyi István Cserkészcsapat Mosonmagyaróváron. Az évfordulón hálaadó szentmisét celebrált Dékány Árpád Sixtus a magyaróvári templomban. A ciszterci szerzetes egyike volt azoknak, akik 25 évvel ezelőtt újraszervezték a cserkészetet a városban. A szentmise után egy kiállítás mutatta be a vendégeknek a csapat múltját a Széchenyi teremben.
Magyar verseny
Magyar verseny
A helyi Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar adott otthont a Bolyai iskola interaktív irodalmi versenyének. A felső tagozatos diákoknak meghirdetett vetélkedőn írásbeli és szóbeli feladatokban mérték össze tudásukat a négyfős csapatok. A feladványok pedig az óvári, valamint az irodalmi szövegekből ismert várakhoz kapcsolódtak.
Gyurkovics-verseny
Gyurkovics-verseny
Hét évvel ezelőtt ezen a napon, azaz november 16-án halt meg Gyurkovics Tibor Kossuth-díjas író, költő. Az ő emlékezetére rendezték meg a nyugat-dunántúli vers- és prózamondó versenyt, melynek döntőjét, a hétvégén itt, Mosonmagyaróváron tartották.
Döntetlen idegenben
Döntetlen idegenben
Gólnélküli döntetlent játszott a BKV Előre otthonában az MTE1904 labdarúgócsapata. A Futura Mosonmagyaróvár végig irányított a találkozón, ám gólt nem sikerült szerezni. A mérkőzést Jasarevic (ejtsd: Jasarevics) kiállítása után emberhátrányban fejezték be. Az idei utolsó mérkőzés szombaton lesz a Balatonfüred ellen, hazai környezetben!
Új eszközök a Mentőknél
Új eszközök a Mentőknél
Közel 1 millió 700 ezer forintnyi adományból újulhatott meg a mosonmagyaróvári Mentőállomás eszközparkja. A mindennapokhoz szükséges tárgyakat a Szent Kristóf Mentőalapítványnak felajánlott adó 1%-okból vásárolták meg. Egyebek mellett egy gyógyszer adagoló gép, modern fülhőmérő és lélegeztető maszk, valamint új végtagrögzítő eszköz segíti a hivatásosok munkáját.
Sajtótájékoztató
Sajtótájékoztató
Még mindig kevés a Fidesz béremelési tevékenysége. Egyebek mellett ez hangzott el a Magyar Szocialista Párt sajtótájékoztatóján. Gőgös Zoltán a föld elárverezésekkel kapcsolatban pedig kihangsúlyozta, az MSZP minden eladott területet vissza vesz a jövőben.
Lipcsey György kiállítása
Lipcsey György kiállítása
Az új köntösbe öltöztetett múzeum egy új időszaki kiállítással nyitotta meg kapuit. Lipcsey György dunaszerdahelyi képzőművész hozta el szobrait Mosonmagyaróvárra. A 60 éves alkotó tárlata az életművét mutatja be. A legnagyobb hangsúlyt azonban az elmúlt 10 év kapja.
Polgári védelem
Polgári védelem
Az önkormányzat jelöli ki a városlakókat a kötelező polgári védelmi szolgálatra. A haza védelme ugyanis állampolgári kötelesség. A kijelölt személyek veszélyhelyzet esetén a katasztrófavédelem munkáját segítik. Vannak azonban, akik önként is vállalják a feladatot. Ezen a héten például helyi egyetemistákból alakult meg a Mosonmagyaróvári Agrár önkéntes szervezet.
Kirekesztő gyermekek
Kirekesztő gyermekek
A szemüveg és a fogszabályzó ma már ugyan divatos, de az elálló fülek és a testalkat is okot adhatnak a gyermekeknek, hogy kicsúfolják egymást. A közösségből való kirekesztést minden fiatal nehezen éli meg. Az elfogadással már alsó tagozatban érdemes megismertetni a diákokat. A szülők pedig otthon nyújthatnak segítséget kiközösített gyermeküknek.
Megújult köntösben a múzeum
Megújult köntösben a múzeum
102 évvel ezelőtt Hőnel Béla tervei alapján épült meg a Hansági Múzeum a Szent István király úton . Az idő megtette hatását, a felújítás így elkerülhetetlen volt. A tavaly átadott kert után Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata saját költségvetésből, 54 millió forintból kívülről is korszerűsítette az épületet.