2015. október
Ötödik Lajta hídi séta
Ötödik Lajta hídi séta
A mellrák korai felismerésének fontosságára hívták fel a figyelmet vasárnap délután. A nők mellett gyerekek, sőt férjek is eljöttek, hogy együtt hirdessék: az egészségünk rajtunk múlik! A Nők a Városért Egyesület szervezésében már ötödik éve tartják meg a Lajta hídi sétát.
ETO – MTE1904 3:1
ETO – MTE1904 3:1
Kétgólos vereséget szenvedett az NB3 10. fordulójában az MTE1904 labdarúgócsapata. A Futura Mosonmagyaróvár a győri ETO otthonában maradat alul 3:1 arányban. A megyei rangadón a csapatok 55 év után játszottak először azonos osztályú bajnoki mérkőzést egymással. Az MTE az újabb vereséggel visszacsúszott a tabella 9. helyére.
Állatok világnapja a Móra iskolában
Állatok világnapja a Móra iskolában
A legenda szerint, amikor senki nem hallgatta meg Assisi Szent Ferencet, az állatoknak kezdett prédikálni. Ők viszont figyeltek rá, ezért tartják az ő liturgikus ünnepén, október 4-én az állatok világnapját. A Móra iskolában már hetek óta készülnek a jeles eseményre. A diákok tápot gyűjtöttek a Menedék Állatvédő Alapítványnak. A legtöbb eledelt összegyűjtött osztály jutalomban részesült.
Határhelyzet
Határhelyzet
Továbbra is folyamatosan érkeznek a migránsok Hegyeshalomba. A vasútállomásról szakszerű rendőri kísérettel gyalogolnak el a kishatárra. Az utánuk maradt szemetet az önkormányzat gyűjteti össze. A helyi vállalkozók közül többeknek is bevételkiesést jelent az illegális bevándorlók egy hónapja tartó áradata.
Nyugdíjasegyetem - bónusz előadás
Nyugdíjasegyetem - bónusz előadás
Tegnap délután bónusz előadást tartottak a Nyugdíjasegyetemen. Ezúttal Maróth Miklós akadémikus beszélt a népvándorlásról. Az aktuális téma nagy érdeklődésre tartott számot a szépkorúak körében.
Változás az idősek ellátásában
Változás az idősek ellátásában
Hamarosan változik a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény bentlakásos intézményeinek igénybevétele. A módosításokra a sorozatos visszaélések miatt volt szükség. A Társulás elé került javaslat értelmében a jövőben minden érintettnek a lakóhelye szerint illetékes önkormányzattól kell igazolást kérnie az ellátáshoz.
Szüreti mulatság az Ostermayer Óvodában
Szüreti mulatság az Ostermayer Óvodában
Must, táncház, langalló. Egyebek mellett ezek a különlegességek várták a szülőket és gyermekeiket az Ostermayer Óvoda szüreti mulatságán. A közös délutánra lovaskocsival érkezett a szüretelőnek beöltözött süni csoport. A kicsik műsorral kedveskedtek a vendégeknek.
Megkezdődött a fűtési szezon
Megkezdődött a fűtési szezon
Október 15-vel kezdődik meg országszerte a fűtés szezon. Egy hónappal előtte azonban a szolgáltatónak már készenlétben kell lennie arra az esetre, ha az időjárás szükségessé teszi a fűtést. Városunkban már megkezdte a távhő szolgáltatását a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. A fa és vegyes tüzelésű lakóknak pedig érdemes megvizsgáltatniuk fűtő berendezéseiket.
Közösen a járás egészségéért
Közösen a járás egészségéért
Országos viszonylatban jó a járásban élők egészségi állapota. Az elmúlt 16 év adatai szerint jelentősen emelkedett az idősek száma mindkét nemben. A születések száma azonban 17%-kal csökkent. A Térségi Társulás legutóbbi ülésén tartott beszámolóból az is kiderül, hogy szükség lenne az egészségügyi ellátások fejlesztésére, azok színvonalának növelésére is.