2015. október

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
Ruhagyűjtés
Ruhagyűjtés
Megnyitotta kapuit a Mosonmagyaróvári Lions Club raktárhelyisége. Az Erkel Ferenc utcai Irodaház alagsorában különböző meleg ruhák, takarók, játékok és cipők várják a hátrányos helyzetű családokat. Őket a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ értesíti a felajánlásokról.
Mindeneszentek
Mindeneszentek
November elsején van Mindenszentek, vagyis az üdvözült lelkek ünnepe. November másodikán pedig elhunyt szeretteinkre emlékezünk. A hétvégén sokan felkeresik hozzátartozójuk sírhelyét. A virágok mellett többen mécseseket gyújtanak a temetőkben. Ilyenkor sem szabad azonban megfeledkezni a biztonsági feltételekről, hogy elkerülhessük a tűzeseteket.
Sírhelymegváltás
Sírhelymegváltás
Törvény szabályozza a sírhelyek lejárati idejét. A koporsóknak, az urnáknak és a krpitáknak is más-más a lejárati ideje. A megváltásról személyesen nem értesítik az érintetteket, minden hozzátartozónak magának kell gondoskodnia a sírhelyek megváltásáról.
Police Coffee
Police Coffee
Police Coffee néven lakossági fórumokat szervez a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács. Ennek során városunkban is várták az állampolgárok kérdéseit, észrevételeit a környezetük közbiztonságával kapcsolatban. A rendőrség egyik célja a rendezvénnyel, hogy növeljék az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét.
Faültetések ősszel
Faültetések ősszel
Megkezdte az őszi faültetést a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. Mosonmagyaróváron 250 lombos fát és 1200 virágzó cserjét ültet el a VÜF. Az ősz ugyanis a legideálisabb időszak a fák elhelyezésére. A lombos fák könnyebben hajtanak ki tavasszal, ha ősszel kerül a földbe a gyökerük.
Adományátadás
Adományátadás
Merev térddel született egy ásványrárói kislány. A családja többféle terápiát is kipróbált. Használtak egy eszközt, de csak heti egy alkalommal kerültek sorra, pedig hasznosnak bizonyult. Ezért úgy döntöttek: gyűjtenek egy saját gépre.
Legyőzték a Fradit
Legyőzték a Fradit
Győzött viszont a Futura Mosonmagyaróvár! Smatovich Gábor góljával idegenben győzte le a Fradi-t az MTE 1904 labdarúgócsapata, végig kiválóan játszva az eddig még veretlen listavezető otthonában.Az újabb fantasztikus győzelemmel az MTE feljött a bajnoki tabella 3. helyére.
Halottak napja
Halottak napja
Ma van Halottak napja. Ezen a napon az elhunyt, de még nem üdvözült, a tisztítótűzben lévő lelkekért könyörögnek a Katolikus Egyház hívei. Ezen a napon a temetőben nyugvó hívekért imádkoztak a mosoni temető kápolnájában.
Vereség idegenben
Vereség idegenben
33:25 arányú vereséget szenvedett a Mosonmagyaróvár a Női kézilabda NB1 alapszakaszának 9. fordulójában. Fiatal csapatunk főleg a második félidőben játszott jól, ugyanakkor a rossz támadásbefejezések és technikai hibák miatt nem volt esélyünk a győzelemre 4. helyezett Vác otthonában.
Reformáció napja
Reformáció napja
Október 31-én tartják a reformáció napját. 1517-ben ugyanis ezen a napon hozta nyilvánosságra tanait Luther Márton. A helyi református és evangélikus gyülekezet évtizedek óta közösen ünnepli meg az évfordulót.
Falevelek gyűjtése
Falevelek gyűjtése
Magánterületen és az ingatlan 15 méteres körzetében a tulajdonosok kötelesek összegyűjteni a lehullott leveleket. A kertekben sokan komposztálásra használják a zöldhulladékot. A helyi rendelet viszont október 1. és november 30. között lehetővé teszi a kerti égetést. A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. pedig a közterületeket, parkokat tisztítja meg a falevelektől.
Női szűrőnapok
Női szűrőnapok
Méhnyakrák szűrés, nőgyógyászati tanácsadás, családtervezés. Egyebek mellett ezekről kaptak hasznos információkat azok, akik ellátogattak ma délután a Karolina Kórház Rendelőintézetbe. A Moson Megyei Nők Egyesülete 8. alkalommal szervezte meg a Női Szűrőnapokat. A mai megnyitón egy korszerű csecsemő újraélesztő készüléket is átadtak a kórháznak.
Ebéd a MEBI-ből
Ebéd a MEBI-ből
Három bölcsőde étkeztetése tartozik a Mosonmagyaróvár Egyesített Bölcsődék Intézményéhez. Ez év januárjától azonban már a felnőttek is igényelhetik az ebédet. Októbertől pedig két fogásból álló, A és B menüből választhatnak. Igénylés esetén a felnőtteknek lehetőségük van a gyermekmenüből is hazavinni.
Science Fiction és Fantasy Találkozó lesz
Science Fiction és Fantasy Találkozó lesz
Az előző évek sikerein n felbuzdulva ismét Sience fiction és Fantasy hétvégét tartanak a Futurában. Szombaton egész nap a Csillagok háborúja, a Gyűrűk ura, valamint a Star Trek ismert szereplői veszik “birodalomba” az Élményközpontot. Az izgalmas előadások mellett társasjáték és jelmezes felvonulás várja az érdeklődőket.
PénzSztár
PénzSztár
Ismét Mosonmagyaróvár adott otthont a PénzSztár elnevezésű verseny megyei fordulójának. A gazdasági megmérettetésen főként a pénzügyi tudásukról adtak számot a középiskolások. A legjobban teljesítő csapat hamarosan a regionális döntőben mutathatja be tudását a szakmai zsűri előtt.
Korszerűsödő eszközpark
Korszerűsödő eszközpark
Uniós támogatásból korszerűsödött a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás eszközparkja. A beruházásnak köszönhetően már interneten nyomon követhető a járművek útvonala. Emellett a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájának informatikai fejlesztése is megvalósult. Ez az ügyfél nyilvántartás gördülékenységét segíti elő.
Téli gumi
Téli gumi
A reggeli órákban már a 0 Celsius fokhoz közelít a hőmérséklet. Hamarosan pedig megérkezik az igazi fagy. Hazánkban ugyan jogszabály nem kötelezi a gépjárművezetőket, hogy autóikat téli gumival felszereljék, az időjárási körülmények azonban biztonsági okokból megkövetelik azt.
Mezei futóbajnokság
Mezei futóbajnokság
Ma délután ismét futók lepték el a Lajta töltését. Itt rendezték meg ugyanis a városi diákolimpia selejtezőjének futószámait.
Felújították a máriakálnoki hidat
Felújították a máriakálnoki hidat
Végzett a kálnoki híd felújításával a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A karbantartási beavatkozás ideje alatt csak gyalogos forgalom haladhatott át a műtárgyon. A z autóbuszok is Halászi felé szállították a máriakálnoki lakosokat. A felújításra a híd teherbíró képességének és a közlekedésbiztonság növelése miatt volt szükség. A kálnoki hidat október 31-én nyitották meg a forgalom előtt.
Vízórák téliesítése
Vízórák téliesítése
2015-ben változott a víziközmű törvény, miszerint a vízhasználó köteles megfizetni a mellékvízmérők cseréjét. A szerkezetet nyolcévente kell cserélni a társasházakban. Az AQUA Szolgáltató Kft. legközelebb csak január második felében tudja fogadni az ezzel kapcsolatos megrendeléseket. A vízórák téliesítését is a napokban kell elvégeznie a fogyasztóknak.
Mosonmagyaróvári Kézilabda Club - Budaörs összefoglaló
Mosonmagyaróvári Kézilabda Club - Budaörs összefoglaló
Három hét szünet után újra tétmérkőzésen lépett pályára a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Az ellenfél a sereghajtó Budaörs volt, amely zsinórban 8 vereséggel a háta mögött látogatott Mosonszolnokra.
Kegyeleti megemlékezés a Gyásztéren
Kegyeleti megemlékezés a Gyásztéren
Kegyeleti megemlékezés - az ‘56-os sortűz áldozatai előtt hajtottak fejet
Őszi tábor
Őszi tábor
Kreatívan azt őszi szünetben - bütykölés és táncolás a Fehér Lóban
Október 23-i megemlékezés
Október 23-i megemlékezés
A hivatalos megemlékezések sora október 23-án kezdődött. A városi ünnepséget a Fehér Ló Közösségi Házban tartották.