2015. október

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
Futura Mosonmagyaróvár - MTK
Futura Mosonmagyaróvár - MTK
Kedves Nézőink! Ez volt a Híradó itt, a Mosonmagyaróvári Városi Televízióban. Most a hétvégi Futura Mosonmagyaróvár - MTK mérkőzés következik. Friss hírekkel holnap este is a szokott időben, azaz 19 órakor várjuk Önöket. Viszontlátásra!
Közterületi engedély
Közterületi engedély
Sokan visszaélnek az ingatlanjuk előtt lévő közterületek használatával. A helyi rendelet értelmében minden olyan tevékenység, amely a közterületeket érinti, engedélyköteles. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata december 31-ig ad lehetőséget arra, hogy bírság nélkül be lehessen jelenteni az öncélú területátalakításokat. Ennek elmulasztása január elsejétől szankcióval jár.
Gyűjtik az aláírásokat
Gyűjtik az aláírásokat
Elutasítja a Fidesz a kötelező betelepítési kvótát. Szerintük ugyanis az unió intézkedése beláthatatlan következményekkel járhat. Városunkban a következő hetekben több helyszínen is aláírásgyűjtést tart a párt Mosonmagyaróvári Szervezete.
Gyakorlatoztak a tűzoltók
Gyakorlatoztak a tűzoltók
Ezen a héten is gyakorlatoztak a tűzoltók. Ezúttal a Flesch Károly lakótelep egyik tízemeletesén szimulálták a mentési és az oltási feladatokat. Évente kétszer ellenőrzik felkészültségüket a helyi lánglovagok.
Akusztika és fizika
Akusztika és fizika
A hangot nem csak hallani lehet, hanem látni is. Ezt tegnap délután meg is tapasztalhatták a Mosonyi Mihály Zeneiskola ütőhangszeres növendékei. Az intézmény ugyanis egy Akusztikai napot szervezett a tanulóknak.
Győzelem a Magyar Kupában
Győzelem a Magyar Kupában
A papírformának megfelelően, magabiztos győzelmet ünnepelhetett tegnap a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club: a Magyar Kupa 3. fordulójában győzték le idegenben az NB2-es Szombathely csapatát 34:26-ra. Az MKCSE legeredményesebb játékosa Kiss Nikoletta lett. Az átlövőnk hat gólig jutott a találkozón.
Sci-fi és fantasy hétvége a Futurában
Sci-fi és fantasy hétvége a Futurában
Darth Wader, Luke Skywalker, Faramir, néhány birodalmi harcos és egy ork is tiszteletét tette a hét végén a Futurában. Most rendezték meg ugyanis a sciece fiction és fantasy találkozót, amely jelmezes bemutatókkal, kiállításokkal és természetesen interaktív játékokkal várta a Star Trek, a Star Wars és a Gyűrűk Ura rajongókat.
Téli tüzelés
Téli tüzelés
Akár kályhával, akár kazánnal fűtünk otthon, kiemelt fontosságú a megfelelő tüzelőanyag kiválasztása. Sokan a háztartási hulladékot is a kazánban égetik el. A felgyülemlett és lerakódott korom miatt azonban fenn áll a szén-monoxid mérgezés veszélye. A rászorulók az önkormányzat települési támogatásának részeként tüzelőanyag támogatást is igényelhetnek a fűtési szezonban.
Kézilabda utánpótlás
Kézilabda utánpótlás
Két évvel ezelőtt kötött együttműködési megállapodást az utánpótlás-nevelésről az önkormányzat, a Győri Audi ETO és a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Azóta városunkban három korosztályban tartanak edzést a lányoknak. Azok a játékosok, akik tehetségesen szerepelnek a bajnokságokon, később akár az NBI-es csapatban is képviselhetik Mosonmagyaróvárt.
Városmarketing
Városmarketing
Egy pécsi egyetemistákból álló csapat Mosonmagyaróvárt választotta ki az Országos Városmarketing versenyre. A három fiatal egy prezentációt készít a turisztikai lehetőségekről, általános látképről, amelyet a területi fordulón ismertetnek a zsűrivel. Árvay István polgármester ma délelőtt fogadta a pécsi csapatot.
Négy éves az Inkubátorház
Négy éves az Inkubátorház
2011 novemberében adták át a mosonmagyaróvári Inkubátorházat, majd decemberben fogadták az első vállalkozást . A Movinnov Kft. azért indította ezt a szolgáltatást, hogy segítse a kezdő cégek beindulását. Nyolc iroda és négy műhely biztosít lehetőséget arra, hogy a helyi kisvállalkozó három év után saját lábára állva hagyja el az Inkubátorházat.
Bárányhimlő
Bárányhimlő
Az országos sajtóban időről időre megjelennek hírek járványokról. Az őszi-téli időszakban a bárányhimlő tűnhet fel. Utánajártunk, hogy Mosonmagyaróváron jellemző-e ma ez a fertőzés. A városban szeptember óta csak egy óvodában találkoztak a betegséggel.
Hajléktalan ellátás
Hajléktalan ellátás
Országszerte több száz hajléktalan kénytelen az utcán átvészelni a téli időszakot. A mínuszok pedig sok esetben életeket követelnek. Mosonmagyaróváron teltház van a Hajléktalanok Átmeneti Szállásán. November 2-tól áprilisig azonban két konténer nyújt további szállás lehetőséget a rászorulóknak. Napközben pedig a Nappali Melegedő szolgáltatásait is igénybe vehetik a hajléktalanok.
MTK - MKCSE
MTK - MKCSE
Balszerencsés vereséget szenvedett a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. A nő NBI alapszakaszának 10. fordulójában az MTK vendégeként kaptunk ki 24:23 arányban. A mieink nagyon motiváltan játszottak, a szünetben még két góllal is vezettek. A mezőny legeredményesebb játékosa Gerháth Fanni lett, aki 10 gólig jutott a találkozón.
Légszennyeződés
Légszennyeződés
Az elmúlt héten magas volt a levegő szállópor koncentrációja Mosonmagyaróváron. Szmogriadót ugyan nem kellett elrendelnie a megyei Kormányhivatalnak, enyhe légúti panaszokat azonban okozhatott a légyszennyezettség.
Útépítések
Útépítések
A város több pontján is dolgoznak a munkagépek. Majorokban kátyuznak, vége felé közeledik a Városház utca rekonstrukciója és csatornafedeleket javítanak a Terv utcában.
Tapsbérlet
Tapsbérlet
Vastaps címmel indít bérletsorozatot a Flesch Károly Kulturális Központ 2016-ban. Az előadások között olyan produkciókat tekinthet meg a közönség, amelyek az Orfeum sorozatban a legnépszerűbbek voltak. A nézőket januártól a már megújult, korszerű színházterem várja.
Fórum a földeladásról
Fórum a földeladásról
“Vitás kérdések az állami földek körül” címmel hirdetett sajtótájékoztatót az MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetsége. Beke Károly megyei elnökhelyettes és Kovács Tamás helyi elnök pártjuk álláspontját ismertette az állami földek eladásáról.
Szociális munka napja
Szociális munka napja
November 12. a Szociális Akció Nemzetközi Napja. Ezt 1997-ben kezdeményezte a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége. Ezen a napon az elesettekért, kirekesztettekért, támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereknek mondunk köszönetet. Ők azok, akik felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal végzik munkájukat.
Alkotni jó
Alkotni jó
Szintén a Szociális Munka Napja alkalmából kiállítást is rendeztek. A Fehér Ló Közösségi Házban a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény dolgozóinak alkotásaiból nyílt tárlat.
Magyar Katalinra emlékeztek
Magyar Katalinra emlékeztek
Magyar Katalinra emlékeztek ma a Bolyai iskolában. Az 1956-os szabadságharc Budapesten elhunyt mártírja az intézmény jogelődjében tanult. 16 évesen a Vöröskereszt önkéntese volt a fővárosban.
Hétvége a Futurában
Hétvége a Futurában
Apa-fia hétvége, új játék, több száz látogató. Röviden így lehet jellemezni a hosszú hétvégét a Futurában. Az Interaktív Természettudományi Élményközpont ezúttal is tartalmas kikapcsolódást kínált a látogatóknak.
Sajtótájékoztató
Sajtótájékoztató
„Földeladások: vállalja-e a Miniszterhelyettes?” Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt az MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetsége illetve a párt Győr és Környéke Szervezete.
Ingatlanfelmérés
Ingatlanfelmérés
Az elmúlt hetekben többen kaptak levelet az önkormányzat Adóirodájától. A bevallási kötelezettségről értesítik az ingatlanok tulajdonosait. Mosonmagyaróváron csak az üresen álló, vagy albérletnek kiadott lakások, házak után kell építményadót fizetni. Ezt ellenőrzik most a Polgármesteri Hivatal munkatársai.