2015. szeptember

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
Nagy István a migráns-helyzetről nyilatkozott
Nagy István a migráns-helyzetről nyilatkozott
Ma délelőtt kilátogatott az egykori határra térségünk országgyűlési képviselője. Nagy Istvánt a kialakult helyzetről és természetesen a várható jövőről kérdeztem.
Hegyeshalomba szállították a migránsokat
Hegyeshalomba szállították a migránsokat
Tegnap este jelentette be Lázár János miniszterelnök-helyettes: azokat a migránsokat, akik veszélyeztetik a közlekedést, autóbuszokkal Hegyeshalomba szállítják. Televíziónk hajnalban a határátkelési ponton forgatott.
200 éve született
200 éve született
A magyar zenei romantika úttörője, Michael Brand neve kevesek számára cseng ismerősen. 1859-ben, 44 évesen változtatta meg nevét Mosonyi Mihályra. A zeneszerző 200 éve, 1815. szeptember 2-án született a Moson megyei Boldogasszonyban.
Családi sport- és egészségnap Héderváron
Családi sport- és egészségnap Héderváron
Aerobic, cangoo, zumba és aviva. Csak néhány azok közül a sportok közül, amit a hétvégén kipróbálhattak Héderváron. A Szigetköz legnagyobb sportnapját rendezték meg ugyanis a településen.
Újra Futura bérlet
Újra Futura bérlet
Különböző korosztályoknak állított össze tematikus délutánokat a Futura. A csoportos foglalkozások nem jelentenek újdonságot a gyerekeknek, a programok összeállítása idén azonban teljesen más.
Pomlé fesztivál
Pomlé fesztivál
Ahogy Mosonmagyaróváron a Mosoni Nyárbúcsúztatóval, úgy Somorján a Pomlé Fesztivállal zárják a vakációt a városlakók. Testvérvárosunk meghívta a helyi képviselő-testületet a rendezvényre, amelyet délelőtt egy városnézés előzött meg. A csallóközi várossal szoros baráti kapcsolatot ápol Mosonmagyaróvár immár 1998 óta.
Jubileumi tanévnyitó a Mórában
Jubileumi tanévnyitó a Mórában
Ma reggel 1,2 millió gyermek ült újra az iskolapadba. Ebből 100 ezren elsősként kezdték meg tanulmányaikat. A Móra iskolában jubileumot is ünnepeltek. Az intézmény ma a 40. tanévét kezdte meg.
Szent Rozália ünnepe
Szent Rozália ünnepe
Szeptember 4-én van Szent Rozália liturgikus ünnepe. Az ezt megelőző vasárnap évtizedek óta ünnepi szentmisét tartanak a szent tiszteletére épült mosoni kápolnánál. Prédikációjában a hagyományok helyes követését emelte ki Kapui Jenő mosoni plébános.