2015. szeptember

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
Ingyenes HPV elleni oltás
Ingyenes HPV elleni oltás
Októbertől ismét ingyenesen kapják a HPV elleni védőoltást a hetedik osztályos lányok. A vakcinát a szülőknek iskolakezdéskor kellett igényelniük. Utólagosan nem lehet élni a lehetőséggel. Mosonmagyaróváron a hetedikes diáklányok mintegy 90%-a kapja meg októberben a HPV vírus elleni védőoltást.
Idén is várják a középiskolások pályázatát
Idén is várják a középiskolások pályázatát
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Rotary Club Mosonmagyaróvár közösen pályázatot hirdetnek, hogy támogassák a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő, de nehéz szociális helyzetben élő mosonmagyaróvári tanulókat a középiskolai tanulmányaik sikeres befejezésében.
Elhelyezték a Városi Sportcsarnok alapkövét
Elhelyezték a Városi Sportcsarnok alapkövét
Az épülő Sportcsarnok városunk több mint két évtizedes álma. Az épület többi közt a kosárlabdának, a kézilabdának és a helyi diákoknak teremt lehetőséget a mérkőzésekre, az edzésekre és a tanórákra. A színvonalas csarnok a helyi sportegyesületek teljesítményét is nagymértékben növelheti.
Határellenőrzés Hegyeshalomnál
Határellenőrzés Hegyeshalomnál
Ma éjféltől újra határellenőrzést vezettek be az osztrák hatóságok, a magyar mellett az olasz és a szlovén határon is. Ma délelőtt csak egy sávon lehetett belépni Hegyeshalomnál Ausztriába, de csak az embercsempészésre alkalmas járműveket állították félre. Ennek ellenére több kilométeres torlódások alakultak ki.
Adomány a Hajléktalanok Átmeneti Szállójának
Adomány a Hajléktalanok Átmeneti Szállójának
1500 literes bogrács, 3000 adag étel és 400 ezer forint. Ez lett az idei óriás halászlé főzésnek az eredménye. A Szigetköz legnagyobb halászlevét másodszor készítették el Szent István-napján. A befolyt összegből pedig a helyi hajléktalan ellátást támogatta az önkormányzat valamint a Rotary Club Mosonmagyaróvár.
Alternatív útvonal Rajkától Köpcsényig
Alternatív útvonal Rajkától Köpcsényig
Szinte percről percre változnak a közlekedési viszonyok az osztrák hatóságok intézkedései miatt. Külön csoport alakult a legnépszerűbb közösségi portálon. Ebben a hegyeshalmi határátlépési pontok aktuális helyzetét írják meg. Az itt élők jól ismerik a már előbb említett Jánossomorja - Mosontarcsa útvonalat is, de van egy kevésbé használt, de hivatalos út: ez Rajkán és Oroszváron keresztül éri el Köpcsényt.
9. Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál
9. Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál
9. alkalommal rendezték meg a Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivált. Mivel a térség nem tartozik a borvidékek közé, éppen ezért a városban egy seregszemlét lehet tartani. Az ország legtöbb neves borászata ugyanis bemutatkozott a rendezvényen.
Rakovszky Béla kiállítás a Hansági Múzeumban
Rakovszky Béla kiállítás a Hansági Múzeumban
Rakovszky Béla diplomata kalandozásait mutatja be a Hansági Múzeum új, időszaki tárlata. Ezúttal a saját gyűjteményből válogattak egy kiállításra valót. Sok értékes anyag rejtőzködik ugyanis a múzeum raktáraiban. Az előtérben a felvidéki nemesi család történetével ismerkedhetnek meg a látogatók. A nagyteremben pedig fényképek és használati tárgyak mutatják be a diplomata utazásait.
Az országos zsűri járt Mosonmagyaróváron
Az országos zsűri járt Mosonmagyaróváron
Már csak egy forduló a célig. Városunk ismét bejutott a Virágos Magyarország országos mezőnyében. A júliusban nálunk járt regionális zsűri szerint ugyanis Mosonmagyaróvár felelt meg leginkább a kritériumoknak. Amennyiben városunk ezen a fordulón is tovább jut, elképzelhető hogy továbbjut a nemzetközi fordulóra is.
Tudományos ülés az egyetemen
Tudományos ülés az egyetemen
Tudományos ülésen köszöntötték Scmidt Jánost. Az egyetem korábbi dékánja 80 éves. A Biotechnológiai Oktató és Bemutató Központban bemutatták a professzor tudományos munkásságát.
Egyetemváltás
Egyetemváltás
2016. január 1-től már nem a Nyugat-magyarországi, hanem a Széchenyi István Egyetem szervezeti keretéhez tartozik a mosonmagyaróvári Mezőgazdaság és Élelmiszertudományi Kar. A következő négy hónap a zökkenőmentes átmenetről szól.
Egy csónakban eveztek a kézisek és a focisták
Egy csónakban eveztek a kézisek és a focisták
Közös sport és gasztronapot tartott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és a Futura Mosonmagyaróvár labdarúgó csapata. Az MTE 1904. azért kezdeményezte a találkozót, hogy megismerjék egymást az élvonalban szereplő játékosok.
Új műsor szerdánként - Székely konyha
Új műsor szerdánként - Székely konyha
Új műsorral jelentkezünk szerdánként. A székelyföldi Hargita Stúdió egy főzőműsort készít. Ezt sugározzuk szerda esténként, a Hírháttér után.
MosolyMagyaróvár
MosolyMagyaróvár
14. alkalommal tartották meg a Sérült Fiatalok Nemzetközi Találkozóját városunkban. Az egész napos programra a helyiek mellett idén is ellátogattak az ausztriai sopronkeresztúri intézmény ellátottjai. A „Városunk-Otthonunk” címet viselő rendezvényt MosolyMagyaróvár Kupával kezdték meg a fiatalok a Haller iskolában.
Családi nap a Greinernél
Családi nap a Greinernél
Harmadik alkalommal tartotta meg családi napját a Greiner Bio-One Hungary Kft. A zord idő ellenére a rendezvényre sokan kilátogattak. A saját szervezésű versenyek és produkciók pedig népszerűek voltak mind a dolgozók, mind a hozzátartozók körében.
Közlekedési káosz reggelente
Közlekedési káosz reggelente
Több szülő autóval viszi gyermekét iskolába reggelente. Ez gyakran nehezíti a forgalmat az intézmények környékén. A helyi önkormányzat már többször is vizsgálta a Móra illetve Hunyadi iskola előtt kialakiult helyzetet, ám helyhiány miatt egyelőre nem talált megoldást.
Schengen vége?
Schengen vége?
Ha Magyarország nem tudja megállítani a déli határoknál a migránsok áradatát, akkor nem teljesíti a Schengeni Egyezményt. Ez esetben elképzelhető, hogy visszatér a Schengen külső határa az osztrák-magyar államhatárra. Ennek egyik következménye, hogy az ingázóknak minden nap meg kell állniuk a határoknál útlevél-ellenőrzésre.
Felajánlások az illegális bevándorlóknak
Felajánlások az illegális bevándorlóknak
Sokan mutatják jószándékukat. Több szervezet, intézmény is gyűjt az illegális bevándorlóknak. Ruhát, konzervet, tartós élelmiszert várnak. Húst viszont nem érdemes vinni, hiszen a migránsok közt sok a muszlim hitű, ők köztudottan nem esznek sertést. De a magyar vagy angol feliratú mondjuk pulykakrémnél sem tudják, hogy az nem disznóból készült, ezért eldobják, vagy nem fogadják el.
Összefoglaló a migránsrohamról
Összefoglaló a migránsrohamról
Fordulatban gazdag volt az elmúlt hét. Hétfőn vonattal elindulhattak az illegális bevándorlók Ausztria felé. Ugyanaznap minden, az embercsempészésre alkalmas autót - főként a kisbuszokat és kamionokat vizsgálták át az osztrák hatóságok. Több százan gyalog indultak el a Keleti pályaudvarról.
Első hazai mérkőzés
Első hazai mérkőzés
13 új játékossal vágott neki a 2015-2016-os szezonnak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Hlavaty Tamásnak tehát szinte teljesen új csapatot kellett építeni a nyáron, de a mosonmagyaróvári hölgyek már az első hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász ellen bebizonyították, hogy jó úton járnak.
Válságforgatókönyv a kórházban
Válságforgatókönyv a kórházban
A Karolina Kórház Rendelőintézet Sürgősségi Osztályán az előző héten összesen öt migránst láttak el. A kórház vezetősége azonban kialakított egy „válság forgatókönyvet” arra az esetre, ha a beérkező migránsok száma rohamosan megnövekedne.
Vereség az Óbuda ellen
Vereség az Óbuda ellen
Elszenvedte első vereségét a Futura Mosonmagyaróvár. Az MTE1904 labdarúgócsapata az NB3 6. fordulójában kapott ki 1:0 arányban a III. KERÜLETI TVE vendégeként. Nem kellett volna sok az újabb pontszerzéshez, ugyanis a hazaiak a mérkőzés hosszabbításában találtak a mieink kapujába.
Kisasszony köszöntése
Kisasszony köszöntése
Szűz Mária születésének napjáról emlékeztek meg Máriakálnokon. Szentháromság vasárnapja mellette ez a másik ünnep, amikor búcsúi szentmisét tartanak a kegykápolnánál. Többen gyalog érkeznek kegyhelyre. A szentmisét ezúttal Németh László püspöki helynök, egykori mosoni plébános celebrálta.
Hírek a határról
Hírek a határról
Hírek a határról