2015. szeptember

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
Továbbképzés a polgári védelmi szolgálat tagjainak
Továbbképzés a polgári védelmi szolgálat tagjainak
Minden magyar állampolgárnak kötelessége a haza védelme - olvasható Magyarország Alaptörvényében. A polgári védelmi szolgálatra az önkormányzat jelöli ki a személyeket, de önkéntesen is lehet jelentkezni. A szolgálatot teljesítőknek kétévente tartanak kötelező továbbképzést a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen. Itt az esetleges veszélyhelyzetekkel ismerkedhetnek meg.
Múzeumok Őszi Fesztiválja
Múzeumok Őszi Fesztiválja
Tegnap délután megkezdődött városunkban a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Az országos programsorozat részeként az első rendezvény az óvodapedagógusokat szólította meg. A teaházi hangulatú találkozón a pedagógusok áttekintették, hogy az intézménnyel közösen hogyan tehetnék még izgalmasabbá a múzeumot a gyermekeknek.
MTE 1904 - Csornai SE 1:0
MTE 1904 - Csornai SE 1:0
AZ NB3 Nyugati csoportjának 9. fordulójában a sereghajtó Csornát fogadta a Futura Mosonmagyaróvár. A hazai csapat utolsó három meccsén csak 1 pontot gyűjtött, így most a győzelem volt a cél.
Változik a CSOK igénylése
Változik a CSOK igénylése
Július elsejétől igényelhető a Családok Otthonteremtési Kedvezménye. Ez az állami vissza nem térítendő támogatási forma feltételekhez kötött, és 500 ezer forinttól – több mint 3 millió forintig terjedhet. Október elsejétől azonban változások lépnek érvénybe a támogatás megkötésében.
Díjazták az év szolgáltatóját
Díjazták az év szolgáltatóját
Felavatták az Iparos díjakra emlékeztető táblákat. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület évről évre pályázatot ír tagjainak különböző kategóriákban. Az eredményhirdetést az Iparosbálon tartják, a kerámiatáblákat szeptemberben leplezik le.
Elfogták a gyilkosság gyanusítottját
Elfogták a gyilkosság gyanusítottját
Tegnap hajnali 5 órakor érkezett a bejelentés a rendőrségre: egy férfit leszúrtak a Fő utcán. A rendőrök azonnal megkezdték a nyomozást, tegnap délután három embert már elő is állítottak.
Zöldterület rendezés
Zöldterület rendezés
Múlt héten kivágták a fákat a Deák téren, az egykori takarékpénztári bérház előtt. A nyírfák ugyanis elöregedtek. Az önkormányzat azonban pótolja a régi növényeket. Még nincs végleges terv a fásításról, ám előreláthatólag oszlopos fákat és évelő virágokat ültetnek a térnek ezen az oldalán.
Helyszínelés a Fő utcán
Helyszínelés a Fő utcán
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2015. szeptember 27-én 5 óra 5 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Mosonmagyaróváron a Fő úton egy férfit megszúrtak. A sértett olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A nyomozók megkezdték az elkövető beazonosítását, felkutatását. (police.hu)
Piaristák régen és ma
Piaristák régen és ma
A helyi Piarista iskola múltjáról és jövőjéről tartottak konferenciát Mosonmagyaróváron. Az előadásokhoz az adatok jelentős részét a Megyei Levéltár biztosította. A rendezvényt az idei Szerzetesek Éve kapcsán tartották meg.
Új csarnok a Wittmann Robottechnikai Kft-nél
Új csarnok a Wittmann Robottechnikai Kft-nél
1998-ban épült fel a Wittmann Robottechnikai Kft. mosonmagyaróvári üzeme. A fröccsöntő gépeket gyártó vállalat mára 170 főt foglalkoztat, és ezt két éven belül 30 fővel növelni szeretnék. Ebben a folyamatos fejlesztések is segítenek, például a ma délelőtt bemutatott új, 2500 négyzetméteres csarnok.
Őszi karnevál az Őzikés Óvodában
Őszi karnevál az Őzikés Óvodában
Minden év elején családi napot tartanak az Őzikés Óvodában. A délutáni programokon az új gyermekek szülei megismerkedhetnek egymással és a pedagógusokkal is, az ismerősök újra találkozhatnak. Az őszi karneválon az évszakhoz kapcsolódó gyümölcsökből és zöldségekből készíthettek bábukat, és ügyességi feladatokat oldhattak meg.
3 dimenziós Magyaróvár
3 dimenziós Magyaróvár
Az 1900-as évek Magyaróvárját ábrázolja az a bemutató, amelyet a Bolyai iskola 10. a osztálya készítenek. Az interaktív tárlaton a szabadidejükben dolgoznak a tanulók. A 3 dimenziós programmal a néző visszautazhat az időbe, és megtekintheti, miként változott a kép a mai állapotokhoz képest.
Testületi ülés
Testületi ülés
Megtartotta az első őszi ülését Mosonmagyaróvár Város Képviselő-testülete. A meghívóban 34 napirendi pont szerepelt. Köztük szó esett a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázatról, a vendéglátóipari egységek teraszainak nyitva tartásáról, valamint a településfejlesztési koncepcióról.
Szocialista sajtótájékoztató
Szocialista sajtótájékoztató
Kedd este tartott sajtótájékoztatót a Magyar Szocialista Párt két országgyűlési képviselője az Irodaházban. Gőgös Zoltán főként az állami földek eladásával kapcsolatban, Korózs Lajos pedig a közszférában dolgozók béremeléséről ismertette pártja álláspontját.
Felkészülés az őszre
Felkészülés az őszre
Negyedik hete tart az idei nevelési év. Az óvodába és az iskolába visszatérve a gyermekek könnyebben kapják el egymástól a fertőzéseket. Emellett az időjárás változás a kicsik és a felnőttek szervezetét is megterhelheti. Kellő elővigyázatossággal azonban elkerülhetőek a vírusos és a megfázásos megbetegedések.
Térségi társulási ülés
Térségi társulási ülés
A nyári szünet után újra összeült a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Tanácsa. A térség polgármesterei meghallgatták a megyei rendőrfőkapitány beszámolóját a migrációs helyzetről. A társulás fenntartásában lévő intézmények vezetői is ismertették az elmúlt év szakmai munkáját.
Idén utoljára gurult együtt a város
Idén utoljára gurult együtt a város
Ma van az Autómentes nap. Erre - mondhatni - egész éveben készülnek Mosonmagyaróváron. Májustól szeptemberig ugyanis havi egy alkalommal egy órában gurul a város. Kerékpárral járják be Mosonmagyaróvárt évek óta, több százat. Azok között, akik mind a négy alkalommal bicikliztek, két értékes kerékpárt sorsoltak ki.
Erős ellenfelet fogadott az MKCSE
Erős ellenfelet fogadott az MKCSE
Kemény csata várt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubra, a női kézilabda NBI 4. fordulójában. Az MKC ugyanis a dobogóra is esélyes, a nyáron rengeteget erősödő Siófokot fogadta.
Újabb migráns áradat
Újabb migráns áradat
A hétvégén újabb migránsáradat vonult át Hegyeshalmon. Ezúttal nem a szerb, hanem a horvát-magyar határon érkeztek át a bevándorlók. Ezúttal különvonatokkal szállították őket a határmenti településre. Szombaton előbb Győrből, majd közvetlenül a déli határról.
Egészségnap a Kossuthban
Egészségnap a Kossuthban
Minden évben egy nap az egészségé a Kossuth gimnáziumban. Az iskola a város Egészségvédelmi Alapjának támogatásával különböző sportolási lehetőségekkel ismerteti meg diákjait. Az izgalmas bemutatók mellett pedig a stresszoldásról és a helyes táplálkozásról is szó esett az egészségnapon.
Megújult az egykori Korona Szálló homlokzata
Megújult az egykori Korona Szálló homlokzata
Heti szinten együttműködött a tulajdonos, Movinnov Kft. a műemlékfelügyeleti szakhatósággal, mégis bírságot szabtak ki a Korona Szálló kapcsán. Az omladozó épületen egy néhány négyzetméteres, összefüggő kutatófelületet kellett volna hagyni, ám a felújítás során szinte magától leesett a vakolat. Az épület homlokzatát az előírások szerint felújították, de 50 ezer forint bírságot be kell fizetni.
Száz éves a védőnái szolgálat
Száz éves a védőnái szolgálat
1915-ben a társadalmi és demográfiai változások keltették életre a védőnői szolgálatot hazánkban. Mosonmagyaróváron is több évtizede segítik a családokat az elkötelezett védőnők. Őket köszöntötte ma a városvezetés a Polgármesteri Hivatalban.
A csodálatos ifjúság évada
A csodálatos ifjúság évada
Megkezdte a 2015/2016-os évadát a Győri Nemzeti Színház. Az idei előadások kifejezetten a fiatalokat szólítják meg. „A csodálatos ifjúság évada” címet viselő repertoárról, és a színházi létről számolt be a Hunyadi iskola diákjainak a győri színművész, Pozsonyi Takács László.
Általános közmeghallgatás
Általános közmeghallgatás
Évente egyszer tart általános közmeghallgatást Mosonmagyaróvár Város Képviselő-testülete. Ma délután Árvay István polgármester adott tájékoztatást egyebek mellett a 2015. évi gazdálkodásról, a költségvetésről, valamint az elmúlt időszak intézményi felújításairól.