2015. augusztus

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
Ünnepség az államalapítás tiszteletére
Ünnepség az államalapítás tiszteletére
A szentmise után István király szobránál folytatódott az ünneplés. Az államalapítás tiszteletére rendezett megemlékezésen mindig az előző év Pro Urbe díjasa mond beszédet. Ezúttal Kiss Miklós evangélikus esperes volt a szónok.
Ünnepi szentmise
Ünnepi szentmise
Az államalapítás tiszteletére rendezett városi ünnepségek első helyszíne évek óta a mosoni plébániatemplom. A város papsága itt mutat be ünnepi szentmisét. Idén a 2015. év Pro Urbe Mosonmagyaróvár elismerés díjazottja, Farkas István mondott szentbeszédet.
Lajta Parti Családi Nap
Lajta Parti Családi Nap
A MOFÉM Telepi Lakosok Egyesülete is családi napot szervezet a környéken élőknek. Elkészítették az itt lakók óriás lufi polipját, majd egy igazi különlegességgel várták a vendégeket a Lajta Parti Családi Napra. Az erős ember bemutatón a profik mellett a bátor jelentkezők is megpróbálhatták elhúzni a két kamiont.
Városközpontiak Napja
Városközpontiak Napja
Másfél évtizede szervezték meg először a Városközpontiak Napjának azért, hogy összehozzák a panelokban lakókat. A rendezvénysorozat egyik legnépszerűbb programja a főzőverseny. Idén is több lakóközösség állított bográcsot a Flesch Központ parkolójában.
VI. Traktor Találkozó Levélen
VI. Traktor Találkozó Levélen
Hat évvel ezelőtt egy baráti társaság szervezte meg először a Traktor Találkozót Levélen. A rendezvény mára megyei, sőt határon túli érdeklődést is magának tudhat. A résztvevők megtekinthették a régi cséplőgép működését, illetve összehasonlíthatták a régi és az új traktorokat.
Az államalapításra emlékeztek Levélen
Az államalapításra emlékeztek Levélen
Véget ért az aratás, elkészült az új kenyér, amit meg is szegtek Levélen. A település elismeréseit is átadták a hétvégén, amikor az Államalapításra emlékeztek. A képviselő-testület egy díszpolgárt választott, és ketten részesültek a Községi Elismerésben.
Akdálymentes iskolai könyvtár Kimlén
Akdálymentes iskolai könyvtár Kimlén
5 és fél millió forintos támogatásból újul meg az iskolai könyvtári szolgáltatás Kimlén. Európai Uniós forrásoknak köszönhetően akadálymentesített olvasóteremet alakítanak ki. Ráadásul 10 számítógépet is beszereznek a pályázat keretében.
Mosdókat újítottak fel
Mosdókat újítottak fel
A nyári időszakban zajlanak a kisebb-nagyobb felújítások a mosonmagyaróvári oktatási intézményekben. A Vackor Óvodában két gyermek, az Őzikésben két felnőtt mosdót újítottak fel.
Négy szinten
Négy szinten
szórakoztatás mellett legalább olyan fontos feladat az oktatás is itt, a Futurában. A természettudomány érdekességeiről az épület minden szintje külön-külön mesél. Az intézményt végigjárva a látogatók a víz, a föld, a levegő és a tűz világába is bepillantást nyerhetnek.
Boeing 737-es a Futurában
Boeing 737-es a Futurában
A nyomozós játékok, az 5D-s mozi és az izgalmas szintek még mindig nem minden. A levegő szintjén egy Boeing 737-es repülőgép pilótafüljékje kapott helyet. A szimulátorral bárki eljuthat Futurából a világ bármely repülőterére, mint ennek az utasszállítónak a pilótája.
Vihar Dunakilitin
Vihar Dunakilitin
Tegnap este hatalmas vihar csapott le a Dunakiliti mellett lévő kempingben. A 120 kilométer per órás erejű szél mellett rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék is lehullott. 120-an tartózkodtak ott, közülük 30-an az éjszakát a falu tornacsarnokában töltötték.
Programok a Futurában
Programok a Futurában
Az őselemek szintjein túl extra játékokat is kipróbálhatnak a Futurába látogatók. Az alagsorban a Pániklaborban tehetik próbára magukat a bátrabbak. A kiszabadulás után levezetésként 5 dimenziós filmeket tekinthetnek meg a vendégek. A legújabb játék pedig a Tesla-küldetés, ahol a nyomozók mind a négy szintet végig haladva oldhatnak meg feladatokat.
Három éves a Futura
Három éves a Futura
2012. augusztus 17-én nyitotta meg kapuit Mosonmagyaróváron a Futura. A Természettudományi Élményközpont az elmúlt három évben számos programmal, oktatási és szórakozási lehetőséggel várta a vendégeket. A kitűzött célok mellett pedig országos elismerésben is részesült az intézmény.
Legszebb konyhakertek
Legszebb konyhakertek
Idén is indult városunk a Magyarország Legszebb Konyhakertje elnevezésű versenyen. A helyi zsűri a héten látogatta meg a jelölt kerteket, hogy az adott szempontok alapján elbírálják a látottakat. A különböző kategóriák győztesei az országos fordulón képviselhetik Mosonmagyaróvárt.
Üzekedő őzek
Üzekedő őzek
A napokban befejeződik az őzek párzási időszaka. Július közepétől a korai hajnali órákban, valamint este hét óra után több üzekedő vadat is lehet látni a Szigetközben. Az autósoknak ezekben a hetekben fokozottan kell figyelni a vadak vonulására. A túrázókra azonban az őzek nem jelentenek veszélyt.
Útlezárás és útfelújítás
Útlezárás és útfelújítás
Hétfőn megkezdi a Flesch Károly utca felújítását a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. A munkálatok idején nem lehet megállni autóval a parkolóban. Első nap csak részleges korlátozás lesz az érintett szakaszon, az aszfaltozás idején azonban kizárólag gyalogosan lehet közlekedni az utcán.
Programajánló
Programajánló
Sok izgalmas programot rejt a következő hét. A hosszú hétvégére nem érdemes elutazni, hiszen itt Mosonmagyaróváron is sok lehetőség lesz a kikapcsolódásra.
Strandkörkép
Strandkörkép
Továbbra is kitart a hőség. A napokban 35-37 fokos volt a hőmérséklet. Napközben ajánlott fedett helyen lenni, valamint a szabadban is az árnyékos helyeket keresni. A Mosoni Szabad Strandon kora délután kevesen, míg az Itatónál többen hűsöltek a Mosoni-Duna vizében.
Várják az adományokat
Várják az adományokat
Ismét megszervezi családi napját a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ augusztus 25-én. Előtte azonban adománygyűjtő akciót tartanak, amellyel a hátrányos helyzetű családok iskolakezdését támogatják. A Vasutas utcába várják a felajánlásokat. Így például egyebek mellett iskolatáskákat, írószereket, ruhákat valamint tartósélelmiszereket. A nehéz szociális helyzetben lévő családok mosoly kuponokért cserébe válthatják be az ajándékokat.
Csökken a benzin ára
Csökken a benzin ára
Bruttó három forinttal csökkenti pénteken a Mol a benzin nagykereskedelmi árát, ugyanakkor a gázolajé nem változik. A 95-ös üzemanyag ára így átlag 363-364 forintra változik holnap reggeltől.
Felújítások a tanintézményekben
Felújítások a tanintézményekben
Több tanintézmény is megújul a nyári szünetben. A Móra iskolában például a belső udvar és az odavezető járda térkövezését végezték el, belül pedig több vizes blokkot is felújítottak. A Bolyai iskolában pedig az udvart térkövezik le újra, valamint az óvodával közös kerítést cserélték ki. A kivitelezéssel még az iskolakezdés előtt végeznek.
Az ózon veszélyei
Az ózon veszélyei
Az elmúlt hetek nagy hőségében többször is figyelmeztetett az ÁNTSZ a magas ózonkoncentráció veszélyeire. Ennek a molekulának egészségkárosító hatása van.
Csődbejelentés a Panta Aqua Zrt-nél
Csődbejelentés a Panta Aqua Zrt-nél
A Panta Aqua Zrt. működésével kapcsolatos döntésekről tartottak ma délelőtt sajtótájékoztatót. Az Erkel Ferenc utcai Irodaházban az érintett polgármesterek ismertették az előzményeket.
Bencés szerzetes újmiséje Magyaróvárott
Bencés szerzetes újmiséje Magyaróvárott
Csütörtökön szentelte pappá Matusz Hugót Várszegi Asztrik főapát Pannonhalmán. A fiatal szerzetes Mosonmagyaróvárott született, és itt járt általános és középiskolába. Rövid kitérők után a bencés rendbe kérte felvételét. Első szentmiséjét pedig vasárnap mutatta be a magyaróvári plébániatemplomban.