2015. július
Így éltek nagyszüleink, dédszüleink
Így éltek nagyszüleink, dédszüleink
Pályázati támogatás segítségével a város számos iskolás és óvodás gyermeke élhette át, hogyan éltek nagyszüleik, dédszüleik. A Lajta Néptánc Egyesület alapítása óta a hagyományok őrzésével és megismertetésével foglalkozik. Az egy éven át zajló programok záró ünnepségét a Cselley-Házban tartották.
Minden vonathoz lesz busz
Minden vonathoz lesz busz
Az őszi menetrendváltással bővül a helyi járatok kínálata Mosonmagyaróváron. Lakossági kérést továbbított az önkormányzat a közlekedési vállalathoz. A társaság megvizsgálta a lehetőségeket.
Családok Otthonteremtési Kedvezménye
Családok Otthonteremtési Kedvezménye
Július 1-jével indult az új otthonteremtési program. A korábbi szocpolt felváltó állami támogatást már az egygyermekes családok is igényelhetik. A Családok Otthonteremtési Kedvezményét, azaz a CSOK-ot bankoknál, takarékszövetkezeteknél lehet igényelni.
Mosonmagyaróvári diákok a Győrkőcön
Mosonmagyaróvári diákok a Győrkőcön
Ma délelőtt a városházán köszöntötték azokat a kis sportolókat, akik részt vesznek a 7. Győrkőc olimpián. Mosonmagyaróvár delegációja első alkalommal indul a tornán. A lurkókat a nagy sportolókhoz hasonlóan búcsúztatták.
Virágos Magyarország - regionális zsűri
Virágos Magyarország - regionális zsűri
Ma délelőtt látogatott Mosonmagyaróvárra a Virágos Magyarország regionális szakmai zsűrije. Az értékelés legfőbb szempontjai a zöldterület gonzodása mellett a közterületek, főutcák, épületek állapota, korszerűsítése volt. Városunk nem először indul a megmérettetésen, idén azonban már az országos első hely a cél.
Hasznos algák
Hasznos algák
Az algára általában úgy gondolunk, mint az akvárium falára vagy a gondozatlan medencében fellelhető piszok. Azonban ezek az élőlények számtalan célra felhasználhatóak. A Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság és Élelmiszertudományi Kara és a Magyar Tudományos Akadémia az elmúlt két és fél évben egy Európai Uniós projektnek köszönhetően ezt vizsgálta.
Városi Semmelweis-nap
Városi Semmelweis-nap
1992 óta július 1. a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Országszerte, így városunkban is különös figyelem fordulnak azok felé, akik szakterületekün kiemelkedő munkát végeznek.
Rendőrségi hírek
Rendőrségi hírek
Közel 500 gépjárművezetőből egyetlen esetben jelzett pozitív értéket a szonda a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság múlt heti villámittas akciójában. 36 bűncselekményt elkövető embert fogtak el az egyenruhások. A nyári szünet beköszöntével pedig a kerékpáros balesetek is megnőttek az elmúlt héten.