2015. július

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
Idősek juliálisa
Idősek juliálisa
Juliálist tartottak a Soproni utcai idősek otthonában. Az évek óta megszervezett nyárköszöntőre az otthonok lakói mellett a térségben működő klubok szépkorúit is meghívták. A forró időjárás ellenére a hangulat remek volt.
Férfi egészségnap
Férfi egészségnap
A Moson Megyei Nők Egyesülete idén is megtartotta férfi egészség napját. A programmal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy nem csak a nőknek célszerű rendszeresen szűrővizsgálatokon részt venniük. Az elmúlt években ugyan is megnőtt azoknak a férfiaknak a száma, akik valamilyen urulógiai problémával küzdenek.
Majoroki fesztivál
Majoroki fesztivál
10 éve rendezik meg a Majorokiak napját, 20 éves a Majoroki Kör és 40 éve működik a Majoroki Nyugdíjasklub. Így a hétvége a kerek évfordulók jegyében telt a városrészben.
Tovább fejlesztenék az együttműködést
Tovább fejlesztenék az együttműködést
2013 októberében adták át a Malom-ági Lajta csúszda rendszerét, amely része egy a határon átnyúló projektnek. A körbeevezhető város programja azonban fejlesztéseket igényel. A Lajta- Leitha projekt partnerei ma délelőtt egyeztettek a további lehetőségekről.
40 éves a Majoroki Nyugdíjasklub
40 éves a Majoroki Nyugdíjasklub
Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepelte a Majoroki Nyugdíjasklub. Ők külön is ünnepeltek a hétvégén. Az 1975 alakult szervezet gyökerei viszont az 50-es évekig nyúlik vissza. Az egylet tagjai szeretnék a változatos programokkal színessé tenni a mindennapokat.
A Katasztrófavédelem hírei
A Katasztrófavédelem hírei
Az elmúlt héten nem riasztották jelentősebb eseményhez a mosonmagyaróvári tűzoltókat az a térségben. Győr és Bőny között azonban nagy mennyiségű lábon álló gabona gyulladt ki vasárnap- A két órás oltáshoz a városunkból is indultak katasztrófavédelem egységek.
Okos homokozó a Futurában
Okos homokozó a Futurában
A homokozás új formájával ismerkedhetnek a látogatók a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontban. Az okos homokozó jó szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A játék nem csak az országban, de a világon is egyedül állónak számít.
Családbarát önkormányzat
Családbarát önkormányzat
A Népesedés Világnapján jutalmazta 7 másik mellett Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatát a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. A „Családbarát Önkormányzat 2015” díjat azon települések kaphatják meg, amelyek tevékenységeikkel támogatják a több gyermekes családokat.
Lala és Lili
Lala és Lili
Különleges előadást mutatott be a mosonmagyaróvári G-team színjátszó társulat a Fehér Ló Közösségi Házban. A darabbal arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy manapság mennyire ragaszkodunk élettelen tárgyainkhoz. A kétszereplős színmű nagy kihívást jelentett a csoportnak.
Katolikus tábor a Mosoni Plébánián
Katolikus tábor a Mosoni Plébánián
A közösség volt a témája az idei katolikus tábornak Mosonban. A plébániára járó hittanos gyermekek a lelki napokon elmélkedésen vehetnek részt, játszhatnak, valamint megismerkedhetnek a templomukkal.
Musicalek, lovagok és hercegnők a Fehér Lóban
Musicalek, lovagok és hercegnők a Fehér Lóban
A Fehér Ló Közösségi Házat ifjú lovagok és hercegnők lepték el. A táborozók a bütyköldében pajzsot és koronát készíthettek. A tükrös teremben pedig egy meglepetés koreográfiára készültek.
Napközis programok gyerekeknek
Napközis programok gyerekeknek
Tizenharmadik alkalommal várta a Gyermekjóléti Szolgálat és az önkormányzat a táborba vágyó gyermekeket. Az esemény nagy segítséget jelent azoknak a szülőknek, akik másképp nem tudnák megoldani az ifjak elhelyezését nap közben. A színes programoknak köszönhetően sok élménnyel lettek gazdagabbak az érdeklődők.
Túlélőtábor a Futurában
Túlélőtábor a Futurában
LeírásA nyár szinte minden hetére más-más témával várja a táborozókat a Futura. Többi közt egy túlélő tábort is szerveztek a Természettudományi Élményközpontba, ahol a fiatalok minden nap más szinten játszhattak. Sőt azt is megtanulták, hogyan élhetnek túl egy természeti katasztrófát.
Felkészülés a táborozásra
Felkészülés a táborozásra
A nyári szünidőt sokféle kép eltölthetjük. Az egyik legnépszerűbb szórakozás a táborozás. Természetben vagy más jellegű a program érdemes figyelembe venni néhány jó tanácsot. Ezek betartásával, kellemes élményekkel lehetnek gazdagabbak a táborozók.
Nyári diákmunka cégeknél
Nyári diákmunka cégeknél
Az állami diákmunka mellett más lehetőségük is van a fiataloknak. A városban számtalan helyre várják azokat a tanulókat, akik nyáron dolgozni szeretnének. A legcélszerűbb iskolaszövetkezeteknél jelentkezni, ugyanis testhez állóbb foglalkozást találhatnak az álláskereső diákok.
Nyári diákmunka állami támogatással
Nyári diákmunka állami támogatással
Idén is elindult az államilag finanszírozott diákmunkaprogram. Az önkormányzatok iratmozgatásra, irodai munkára várták azokat az ifjakat, akik zsebpénzhez szeretnének jutni a nyári szünetben.
75 éve Isten szolgáltatában
75 éve Isten szolgáltatában
75 évvel ezelőtt szentelték fel a mosonmagyaróvári református templomot. Az évforduló alkalmából a korábban új harangot készítettek a templomtoronyba a régi mellé. Az ünnepi istentiszteleten verset mondott az a asszony, aki annak idején az első harang felszentelésénél is szavalt.
IV. Robogó Roadshow
IV. Robogó Roadshow
Idén negyedik alkalommal vehették birtokba a motorozás szerelmesei a Flesch Károly Kulturális Központ parkolóját. Az eseményen a kétkerekűek iránt érdeklődők mértethették meg magukat. A rendezvény legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos motoros és kerékpár közlekedésre.
Fantázia és realizmus
Fantázia és realizmus
Fantázia és realizmus címmel nyílt kiállítás a Fehér Ló Közösségi Házban. A változatos mávek alkotója Hatanek Anita, aki elsősorban iskolai munkáit tárja a nagyközönség elé.
Kevesebb elsős lesz idén
Kevesebb elsős lesz idén
Lezajlottak a beiratkozások az általános iskolákba. és letelt a fellebbezési határidő is. A Mosonmagyaróvári Tankerületből kikértük azon települések iskoláinak adatait, ahol nézhető Televziónk műsora.
I. Szigetközi Gyógynövénynap
I. Szigetközi Gyógynövénynap
Első alkalommal rendezték meg a Szigetközi Gyógynövénynapot a Futurában. A szervezők a Szigetközben fellelhető természeti értékekre hívták fel a figyelmet. A programon számos növényekkel foglalkozó előadáson vehettek részt az érdeklődők.
20 éves a Rotary Club  Mosonmagyaróvár
20 éves a Rotary Club Mosonmagyaróvár
Szombaton fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelte a Rotary Club Mosonmagyaróvár. A két évtized alatt számos humanitárius tevékenységet végzett a szervezet.
Hőségriasztás
Hőségriasztás
Az ÁNTSZ szerda éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el. A napi középhőmérséklet ugyanis három napon keresztül meghaladja a 27 Celsius fokot.
Utazás előtt
Utazás előtt
A nyár az utazások időszaka. Sokan a hazai lehetőségeken kívül külföldre is ellátogatnak. A nyaralásra nem csak a csomag összekészítésével kell felkészülni. Az utazás előtt ajánlott biztosítást kötni.