2015. július

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mosovhu1/public_html/components/com_jusertube/lib/srizon_yt_album.php on line 100
Tisztálkodószer a bevándorlóknak
Tisztálkodószer a bevándorlóknak
Egyre több az illegális bevándorlók száma országszerte. A menekülttáborokba kerülő, ténylegesen rászoruló családoknak segítenek a Karitatív szervezetek. A Katolikus Karitász is részt vesz a kezdeményezésben. Az adományvonalra beérkező hívások tisztálkodó szerekhez jutattják a menekülteket.
Több a tanulóvezető nyáron
Több a tanulóvezető nyáron
A nyári szünetben nagyobb a fiatalok szabadsága. Nincs iskola, és a diákmunka sem tölti ki az egész napjukat. Sokan éppen ezért a tanítási szünetben vizsgáznak autóvezetésből. A nyári oktatásnak van pozitív és negatív oldala is.
Nőtt a gyermekvállalási kedv az első félévben
Nőtt a gyermekvállalási kedv az első félévben
Nőtt a gyermek vállalási kedv városunkban a helyi adatok szerint. Idén ugyanis az első félévben közel 30 gyermekkel több született Mosonmagyaróváron, mint az előző év azonos időszakában. A nagycsaládosok száma is bővült. Az egyik helyi édesanya például három hete hozta világra a 11. gyermekét.
Mit együnk nyáron?
Mit együnk nyáron?
A hőségben nem csak a folyadék bevitelre kell odafigyelni. Az étkezés is épp olyan fontos. A nehéz ételek fogyasztása megterhelheti szervezetünket. Néhány jó tanács betartása könnyebbé teheti a meleg nyári napokat.
Fokozott figyelemmel közlekedjünk nyáron
Fokozott figyelemmel közlekedjünk nyáron
Nem csak a téli fagyokban, hanem a nyári hőségben is megemelkedik a közlekedési balesetek száma. A meleg ugyanis fáradékonyabbá teheti az embert. Az autóvezetés ilyenkor nagyobb figyelmet, koncentrációt igényel.
Műszaki vizsgát tettek a tűzoltók
Műszaki vizsgát tettek a tűzoltók
A tűzoltóknak időnként számot kell adniuk műszaki jártasságukról. Főleg, ha új kisgépek kerülnek a kirendeltségre. Legutóbbi alkalommal a két új agregátor használatából vizsgáztak az egyenruhások.
A Katasztrófavédelem hírei
A Katasztrófavédelem hírei
Nem csak a mentők, a tűzoltók is több helyszínre vonultak ki a hőség miatt az elmúlt héten. Főként közúti baleseteknél avatkoztak be az egyenruhások. A kánikula azonban a mezőgazdaságban is megtette hatását, így több tűzesethez is riasztották az egységeket. Egyebek mellett az M1-es autópálya 86-os főúti lehajtójánál mintegy 100 négyzetméteren égett az avar és a gaz. Onnan pedig a 86-os főúton lévő sertéstelep és a biotechnikai üzem között területre vonultak a tűzoltók, ahol szemét kapott lángra.
Megfontoltan a vízen nyáron is
Megfontoltan a vízen nyáron is
A nagy hőségben a vízitúrák és a hajókirándulások is népszerűbbek. Mosonmagyaróváron erre számos lehetőség kínálkozik. Nemrég a Lajta-Leitha projektnek köszönhetően a Duna mellett már a Lajta is hajózhatóvá vált. Így bővült a kínálat.
A hőség hatásai
A hőség hatásai
Péntektől egészen ma délután 16 óráig harmadfokú hőségriasztást adott ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A napokban a középhőmérséklet nem ment 25 fok alá, és éjszaka sem történt jelentősebb lehűlés. A kánikula a mentők munkáját is növelte a hétvégén.
25 éves a családi vállalkozás
25 éves a családi vállalkozás
A Vízisport telepen ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, az italokat gyártó és forgalmazó mosonmagyaróvári vállalat. A jubileum alkalmából számos programokkal várták a cég dolgozóit. Valamint jutalmazták azokat a munkatársakat, akik hosszú évek óta segítik a vállalkozás tevékenységét.
Országszerte hosszú a lista a betegellátásban
Országszerte hosszú a lista a betegellátásban
A kórházakban hosszúak az előjegyzési listák. Olykor a vizsgálatra akár több hetet is várnia kell a betegeknek. Az is előfordul, hogy a kivizsgálás után újabb beutalót kell kérnünk háziorvosunktól.
Szentjánosbogár tábor Mosonmagyaróváron
Szentjánosbogár tábor Mosonmagyaróváron
Mosonmagyaróvár először adott otthont a 25 éves múltra visszatekintő Szentjánosbogár közösség egyik táborának. Közel 100 fiatal érkezett városunkba. Az idei téma a hivatás volt. Tegnap este pedig a magyaróvári városrész lakóit várták egy közös szentmisére.
Harmadfokú hőségriasztás
Harmadfokú hőségriasztás
Ma éjféltől harmadfokú hőségriasztás van érvényben térségünkben. Ez azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet nem süllyed 25 fok alá. Éjszaka sem várható jelentős lehűlés, így érdemes felkészülni a tartós melegre.
II. Moson Megyei Tárlat
II. Moson Megyei Tárlat
Második alkalommal tette közzé a Moson Megyei Tárlat felhívását a Hansági Múzeum. A járásban élő képzőméveszek alkotásait várták. A beérkezett művekből nyílt tegnap egy kiállítás. A látogatók képet kaphatnak a térség kortárs művészetéről.
Országos ellenőrzési akciót indít a NAV
Országos ellenőrzési akciót indít a NAV
Júliusban országos ellenőrzési akciót indított a Nemzeti Adó és Vámhivatal. Főként a strandokat és fesztiválokat ellenőrzik. Például azt, hogy adnak-e nyugtát a vendéglátósok, vizsgálják az árucikkek eredetét, és a fekete foglalkoztatást is.
Múzeum felújítás 50 millió forintból
Múzeum felújítás 50 millió forintból
Több mint 100 évvel ezelőtt építették a Hansági Múzeum Szent István király úti épületét. A falak elvizesedtek, és a külső burkolat is elhasználódott. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata saját költségből, 50 millió forintból újítja meg a múzeumot. A rekonstrukció során egyebek mellett az épület teljes homlokzatát felújítják, kicserélik a nyílászárókat, illetve egy falszárító rendszert építenek ki.
Programajánló
Programajánló
Idén négynapos lesz a Nyári Fesztivál - Szent István-napok rendezvénysorozat. A Szigetköz legnagyobb fesztiváljára idén is több tízezer embert várnak. Most következzék egy ízelítő a programból.
Halálos baleset az M15-ösön
Halálos baleset az M15-ösön
Ma hajnalban halálos közlekedési baleset történt az M15-ösön. Rajka felől Hegyeshalom irányába tartott egy cseh felségjelzésű autó. Az ütközés következében ketten életüket vesztették. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az utat lezárták. A forgalmat a városon keresztül terelték. A Régi Vámház tér csomópontjaiban rendőrök irányították a forgalmat.
Halálos baleset az M15-ösön
Halálos baleset az M15-ösön
Ma hajnalban halálos baleset tötént az M15-ösön. Ketten vesztették életüket a cseh felségjelzésű autóban. A sofőrt a győri kórházba szállították.
Csökken a személyi jövedelemadó 2016-tól
Csökken a személyi jövedelemadó 2016-tól
Jövőre 16-ról 15%-ra csökken a személyi jövedelmadó. Ezt Budapesten jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára. Ezzel változással a jövő évtől, évente újabb 120 milliárd forinttal hagy többet az állam a háztartások kasszájában.
83 gyermek kap naponta meleg ételt
83 gyermek kap naponta meleg ételt
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is meghirdette az állam a rászoruló gyermekek nyári étkeztetését. A programra azon családok jelentkezhetnek, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. Mosonmagyaróvár 100 főre pályázott, jelenleg 83-an kapnak egytál meleg ételt.
Megvan a sorsolás
Megvan a sorsolás
Kisorsolták a 2015/16-os bajnoki idény alapszakászának összecsapásait a Magyar Kézilabda Szövetségben. Az első hivatalos játéknap szeptember 2-án lesz. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a bajnoki címvédő FTC Rail Cargo otthonában kezdi majd az új évadot. Az első hazai mérkőzés pedig szeptember 6-án, szombaton lesz. A Dunaújváros érkezik Mosonszolnokra. A 22. fordulós alapszakasz 2016. március 30-án ér véget.
Rendőrségi hírek
Rendőrségi hírek
22 nyomozást indított az elmúlt héten a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság. Az alkoholszonda 314 alkalomból egyszer sem mutatott pozitív értéket. A trükkös csalók azonban továbbra is folytatják az idősek átverését városunkban és a környező településeken. Múlt héten emiatt Jánossomorjára vonultak ki a mosonmagyaróvári rendőrök.
115 éve nyerte meg az olimpiai aranyat
115 éve nyerte meg az olimpiai aranyat
Az első atlétikai olimpiai aranyérmet 115 éve ezen a napon nyerte meg Bauer Rudolf. Hajós Alfréd után ő volt a második magyar, aki olimpián győzni tudott.